Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ρεκόρ των αμερικανικών μουσικών τσαρτ που κρατούσε παραπάνω από μισό αιώνα έσπασε πρόσφατα ο ράπερ Drake (φωτ.). Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ρεκόρ των 11 κομματιών τα οποία κατάφεραν να βάλουν στο αμερικανικό τοπ 10 μέσα στο 1964 οι θρυλικοί Beatles. Για το 2018, ωστόσο, ο Drake, ο οποίος μαζί με τον Κέντρικ Λαμάρ θεωρείται ο κορυφαίος εκπρόσωπος του σύγχρονου χιπ-χοπ, έφτασε αισίως τις 12 παρουσίες στη συγκεκριμένη λίστα. Τρία μάλιστα από αυτά τα κομμάτια κατέκτησαν το Νο 1 τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία.

(…) Ντεμπούτο στις ταινίες κινουμένων σχεδίων και μάλιστα με μια θρυλική ιστορία θα κάνει ο βραβευμένος με όσκαρ Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Οπως έγινε γνωστό, ο Μεξικανός σκηνοθέτης συμφώνησε με το Netflix ώστε να δημιουργήσει μια animation εκδοχή του μύθου του «Πινόκιο», για λογαριασμό της διαδικτυακής πλατφόρμας. Ο Ντελ Τόρο πρόκειται να τοποθετήσει την ιστορία στην Ιταλία του 1930, ενώ φυσικά παραμένει άγνωστο αν η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες ή κατευθείαν στο Netflix.

(…) Ξεκινά αύριο στο Exile Room (Αθηνάς 12) το πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στον underground Αμερικανό σκηνοθέτη Μαρκ Ράπαπορτ, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Οι τριήμερες προβολές (25-27/11) θα περιλαμβάνουν αρκετές μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες του, ενώ το Σάββατο ο Ράπαπορτ θα δώσει masterclass.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή