Από την Ουάσιγκτον στη… Μόσχα

Από την Ουάσιγκτον στη… Μόσχα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο και να μιμείται ο Αλ. Τσίπρας τα τρία πιθηκάκια μαζί, που το ένα δεν ακούει, το άλλο δεν βλέπει και το τρίτο δεν μιλάει, γεγονός ήταν και παραμένει ότι ο Π. Καμμένος αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση. Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο συνεταιρισμός τους είναι αποτέλεσμα κυνικής απόφασης για την άνοδο και την παραμονή στην εξουσία, που μάταια προσπαθεί να δικαιολογήσει δημοσίως το σύνολο των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό, πλέον, ότι ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δυσκολεύεται πια να διασκεδάσει τη διάχυτη εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός είναι όμηρος του υπουργού του της Αμυνας.

Οσο το πρόβλημα που ονομάζεται Π. Καμμένος περιοριζόταν στο εσωτερικό της χώρας, οι εκλογές ήταν μακριά και το Μακεδονικό δεν βρισκόταν στην τελική φάση του, ο Αλ. Τσίπρας είχε την πολυτέλεια να αγνοεί τις πιέσεις και τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχό του και το χειρότερο, έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις. Ο Π. Καμμένος δείχνει να είναι σε απόγνωση για το πολιτικό του μέλλον και δίνει διεθνώς παραστάσεις που φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση Συρανέλ.

Ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον για να δώσει εξηγήσεις για την αρνητική στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών και να κάνει επίδειξη φιλοαμερικανισμού, μοιράζοντας στρατιωτικές βάσεις. Ωστόσο, μόλις επέστρεψε στην Αθήνα, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τη… Ρωσία. Το κυριότερο, όταν ο Ζ. Ζάεφ βρήκε τους απαιτούμενους 80 βουλευτές, «τουίταρε» «ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας, όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 μαύρο χρήμα…». Συμπαρατασσόμενος ουσιαστικά με τη Μόσχα, που ακολούθησε, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι 80 βρέθηκαν με «εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες».

Ολα αυτά ενώ ΗΠΑ και Δύση επιθυμούν διακαώς τη συμφωνία των Πρεσπών, στο πλαίσιο μιας μετωπικής αντιπαράθεσης που κλιμακώνεται επικίνδυνα με τη Ρωσία. Και είναι σίγουρο ότι ο Αλ. Τσίπρας βλαστημάει από μέσα του, τώρα που ο ίδιος έχει ασπασθεί ολόψυχα το «ανήκουμε στη Δύση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή