Μπάσκετ: Νικηφόρος βραδιά για ΑΕΚ, Προμηθέα, Αρη

Μπάσκετ: Νικηφόρος βραδιά για ΑΕΚ, Προμηθέα, Αρη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δέσμιος» της αήττητης πορείας του στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ και της πρώτης θέσης στον τέταρτο όμιλο συνέχισε να είναι ο Προμηθέας και στο Μπαϊρόιτ, όπου νίκησε τη γερμανική ομάδα (70-75), ενώ στο ΟΑΚΑ ο Ράταν Μέις… υπέγραψε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Μπάμπεργκ (93-86) των πολλών απουσιών. Ο Προμηθέας είχε σταθερό προβάδισμα του σκορ και στα 4 δεκάλεπτα, η Μπαϊρόιτ μείωσε σε 70-73 στα 18΄΄ πριν από τη λήξη, αλλά δύο εύστοχες βολές, εκ των τεσσάρων που εκτέλεσε ο Λεωνίδας Κασελάκης (17 π.), έκριναν την τρίτη νίκη. Ο Μέιερ είχε 17 πόντους και 11 ο Λίποβι.

Η κάτοχος του τίτλου, ΑΕΚ, έδειξε ότι αποκτά σταδιακά την απαραίτητη σταθερότητα και έδωσε τα πρώτα δείγματα ομοιογένειας, έχοντας σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ σκόραρε (24 π.) και δημιούργησε φάσεις (6 ασίστ) για τους συμπαίκτες του, ενώ καθοριστική συμβολή στο τέταρτο δεκάλεπτο είχαν ο Μασιούλις (8 π.) και ο Λαρεντζάκης (14 π.) με δύο εύστοχα τρίποντα. Σε «ρηχά νερά» ο Ταϊρίς Ράις (6 πόντους, 8 λάθη) της Μπάμπεργκ και πρώτοι σκόρερ της ήταν οι Κουλμπόκα (16 π.), Ρούμπιτ (20 π.).

• Επανεκκίνηση στην Ουκρανία έδειξε ότι έκανε ο Αρης, που νίκησε την Ντνίπρο (51-55) για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Εurocup. To τελικό σκορ μαρτυρά και την κακή ποιότητα του μπάσκετ από τις ομάδες, καθώς και την επιθετική αστοχία τους, αλλά ο Λευτέρης Μποχωρίδης, με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ισάριθμα «κλεψίματα» της μπάλας, οδήγησε τον Αρη στην πρώτη ευρωπαϊκή νίκη, ενώ ο Μπελ σκόραρε 16 πόντους. Κορυφαίοι σκόρερ της Ντνίπρο, οι Ζακουρντάγεφ (17 π.) και Κοζεμιάκιν (12 π.).

• Ηττα στην πρεμιέρα των ομίλων της Ευρωλίγκας γυναικών, όπου συμμετέχει πρώτη φορά στην ιστορία του, γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Φενέρμπαχτσε (54-63), στη Χαλκίδα. Η Νίκη Λευκάδας, επίσης, ηττήθηκε (81-61) στην Κωνσταντινούπολη για την πρεμιέρα του Eurocup γυναικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή