Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τα τρομο-δέματα

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τα τρομο-δέματα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον και σε άλλες αμερικανικές πόλεις μετά το μπαράζ εκρηκτικών μηχανισμών, που εστάλησαν σε επιλεγμένους στόχους, ανάμεσά τους οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, τα κεντρικά γραφεία της Time Warner στο Μανχάταν, αλλά και η βουλευτίνα των Δημοκρατικών, Ντέμπορα Βάσερμαν Σουλτς, στη Φλόριντα. Ο Κουόμο είπε ότι «δεν θα εκπλαγεί» αν εντοπιστούν και άλλα τέτοια δέματα, τα οποία προέρχονται από τον ίδιο αποστολέα. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε, καθώς εκκενώθηκαν τα γραφεία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ και της γερουσιαστού στο Σαν Ντιέγκο, Καμάλα Χάρις. Οι αμερικανικές αρχές αναχαίτισαν τα πακέτα, που περιείχαν τους μηχανισμούς και ουδείς από τους στόχους κινδύνευσε.

Οι δράστες φαίνεται ότι έβαλαν στο στόχαστρο κυρίως Δημοκρατικούς πολιτικούς και ΜΜΕ φίλα διακείμενα στους Δημοκρατικούς, ενώ νωρίτερα είχε αποσταλεί παρόμοιο πακέτο και στον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τους υπερσυντηρητικούς. «Είναι μια περίοδος αναταράξεων, μια περίοδος βαθιών διχασμών και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να παραμείνουμε ενωμένοι», δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, από τη Φλόριντα. Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν ο πρόεδρος της Βουλής, Πολ Ράιαν, ο οποίος ζήτησε να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη ο αποστολέας των πακέτων, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος καταδίκασε με τουίτ του τις απόπειρες κατά του Ομπάμα, του ζεύγους Κλίντον, του CNN και άλλων.

Ο Ντόναλτ Τραμπ αρκέστηκε να αναπαραγάγει την ανάρτηση του Πενς, με το σχόλιο «Συμφωνώ ολόψυχα!». «Στέκομαι στο πλευρό όλων των Αμερικανών για να καταδικάσω τις απόπειρες επιθέσεων εσωτερικής τρομοκρατίας που σημειώθηκαν», έγραψε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ σε δελτίο Τύπου, όπου ευχαρίστησε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που «προστατεύουν τους ηγέτες μας και τα δημόσια πρόσωπα από τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες». Με τη χώρα βαθιά διχασμένη ενόψει ενδιάμεσων εκλογών στις 6 Νοεμβρίου, τα δέματα αυτά ανέβασαν σε νέα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο και ενδέχεται να παίξουν ρόλο στην έκβαση των αναμετρήσεων για το Κογκρέσο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή