Στην πόρτα εξόδου ο Σκίμπε

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται στο θέμα της αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο εκτός έδρας αγώνας με τη Φινλανδία (ήττα με 2-0 στις 15 του μηνός) για το Nations League φαίνεται πως ήταν ο τελευταίος για τον Μίκαελ Σκίμπε στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, και όπως προκύπτει, οι δύο πλευρές οδεύουν προς διαζύγιο.

Εκκρεμεί το θέμα της αποζημίωσης του Γερμανού προπονητή, κάτι που αναμένεται να διευθετηθεί σε νέα συνάντηση η οποία πιθανότατα θα προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί πως δεν προβλεπόταν ποσό αποζημίωσης στο συμβόλαιο ανανέωσης που υπέγραψε ο Σκίμπε τον Νοέμβριο του 2017. Ο Γερμανός τεχνικός αξιώνει την αποζημίωση του πρώτου χρόνου. Κάτι που αναμένεται να δεχθεί η πλευρά της ομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως θα προκύψει και θέμα αλλαγής τεχνικού διευθυντή, αφού ο Ζήσης Βρύζας ήταν υπέρ της παραμονής του Μίκαελ Σκίμπε. Σε περίπτωση κατά την οποία αντικατασταθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός, τότε μπορεί να επηρεαστεί και το μέλλον του Βρύζα. Δεν αποκλείεται δηλαδή να αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τον Σκίμπε θα διαδεχθεί Ελληνας προπονητής. Δίχως άλλο, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, που θα αρχίσει στις 12.30 στη Θεσσαλονίκη. Εκεί αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις αναφορικά με την τεχνική ηγεσία της εθνικής ανδρών.

Το όνομα του Αγγελου Αναστασιάδη έχει πολλούς υποστηρικτές εντός των τειχών της ΕΠΟ. Μάλιστα, το όνομά του ως διαδόχου του Γερμανού προπονητή δεν έχει διαψευστεί. Οπως διαρρέει το περιβάλλον του πρώην τεχνικού της Εθνικής Κύπρου αλλά και πολλών ελληνικών ομάδων, αποτελεί όνειρο για τον Αγγελο Αναστασιάδη να αναλάβει τις τύχες της εθνικής ανδρών.

Ωστόσο, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση. Θα μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας μόνον όταν η Εθνική μείνει χωρίς προπονητή, ως ένδειξη σεβασμού προς τον συνάδελφό του. Μόλις ο Σκίμπε αποτελέσει παρελθόν για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τότε ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν θα είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την ΕΠΟ, ώστε να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρό του. Από την πλευρά της, μέσω κύκλων της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν διαψεύδει αλλά και δεν επιβεβαιώνει το παραμικρό αναφορικά με την υπόθεση Σκίμπε, μεταφέροντας τις όποιες εξελίξεις και διευκρινίσεις της επί του θέματος στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο. «Η Ομοσπονδία θα τοποθετηθεί στο Δ.Σ. για τον Σκίμπε. Μέχρι τότε δεν πρόκειται να γίνει κανένα άλλο σχόλιο για την Εθνική ή τον προπονητή», τονίστηκε χαρακτηριστικά χθες από κύκλους της ΕΠΟ.

Η απογοητευτική πορεία της ελληνικής ομάδας στον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League έφερε τον Γερμανό προπονητή στην πόρτα εξόδου. Σε τέσσερις αγώνες έχει απολογισμό δύο νίκες επί της Εσθονίας και της Ουγγαρίας και ισάριθμες ήττες από τη Φινλανδία και την Ουγγαρία. Οι δύο τελευταίοι αγώνες της στη φάση των ομίλων στη διοργάνωση είναι προγραμματισμένοι για τον επόμενο μήνα, οπότε θα υποδεχθεί τη Φινλανδία στις 15 Νοεμβρίου και την Εσθονία τρεις ημέρες αργότερα. Εκτός από δύο νίκες, θα χρειαστούν και ισάριθμες ήττες της πρωτοπόρου Φινλανδίας (έχει έξι βαθμούς διαφορά από την ελληνική ομάδα) για να πιάσει κορυφή η Εθνική Ελλάδας. Στην τελευταία αγωνιστική η Φινλανδία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή