Αμύθητα πλούτη από το τζακ ποτ στη Νότια Καρολίνα

Αμύθητα πλούτη από το τζακ ποτ στη Νότια Καρολίνα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα λαχείο που πωλήθηκε στη Νότια Καρολίνα είχε και τους έξι τυχερούς αριθμούς που έβγαλε η κλήρωση της λοταρίας Mega Millions στις ΗΠΑ. Το ποσό-ρεκόρ του τζακ ποτ ήταν 1,6 δισ. δολ., ανακοίνωσε η λοταρία στην ιστοσελίδα της.

Ο τυχερός λαχνός με τους αριθμούς 5, 28, 62, 65, 70 και το Mega Ball με αριθμό 5 κληρώθηκε προχθές. Οποιοσδήποτε πετύχει και τους έξι αριθμούς που κερδίζουν το τζακ ποτ μπορεί να επιλέξει αμέσως την καταβολή εφάπαξ του ποσού των 904 εκατ. δολ. ή να λάβει το 1,6 δισ. σε περίοδο 29 ετών. Ο τυχερός νικητής με τα κέρδη του μπορεί να αγοράσει μία ομάδα ποδοσφαίρου, την Washington Post, και το ακριβότερο σπίτι της Νέας Υόρκης και πάλι να του μείνουν χρήματα για να αγοράσει μερικά ιδιωτικά αεροσκάφη και νησιά.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν αλλού έχουν πωληθεί και άλλοι τυχεροί λαχνοί.

Η ιστοσελίδα της South Carolina Education Lottery δείχνει ότι ένας τυχερός λαχνός πωλήθηκε στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Ο αγοραστής είχε μία πιθανότητα στα 303 εκατομμύρια να κερδίσει στην κλήρωση αυτή. Το Mega Millions συγκέντρωσε αυτό το ποσό-ρεκόρ, καθώς κανένας νικητής δεν βρέθηκε στην κλήρωση της Παρασκευής που μοίραζε 1 δισ. δολ.

Το προηγούμενο ποσό-ρεκόρ ήταν το τζακ ποτ στην κλήρωση του Powerball το 2016 που μοίρασε 1,586 δισ. δολ.

Το Mega Millions είναι μια αμερικανική λοταρία που παίζεται σε 44 πολιτείες, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσιγκτον και στις Παρθένους Νήσους.

Τις προηγούμενες ημέρες ο «πυρετός της λοταρίας» κατέλαβε τους Αμερικανούς, με μακριές ουρές να σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα πώλησης των λαχνών και πολλά όνειρα για το τι θα γίνουν τα κέρδη.

Οι αξιωματούχοι της λοταρίας και οικονομικοί σύμβουλοι ενθαρρύνουν τον κόσμο να πάρει χρόνο για να χαρτογραφήσει μία στρατηγική για την επένδυση των εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Ομως οι σκοτούρες δεν σταματούν για τους νικητές που θα πρέπει να φροντίσουν και για την προσωπική τους ασφάλεια όπως κάνουν όλοι οι πλούσιοι. Αναλόγως της πολιτείας όπου βρίσκονται, οι νικητές πρέπει να παρουσιαστούν σε ένα χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 180 ημέρες μέχρι έναν χρόνο προκειμένου να εισπράξουν τα κέρδη τους.

Αν και κάποιες από τις εισπράξεις της λοταρίας πηγαίνουν σε καλούς σκοπούς, συχνά το παιχνίδι κατηγορείται ότι είναι ένας φόρος στους φτωχούς. Σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, άνθρωποι που κερδίζουν λιγότερο από 10.000 δολάρια τον χρόνο δαπανούν 597 δολάρια για την αγορά λαχνών της λοταρίας, δίνουν, δηλαδή, περίπου το 6% του ετήσιου εισοδήματός τους. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι οι Αφροαμερικανοί δαπανούν ένα δυσανάλογα μεγάλο ποσό για να αγοράσουν λαχνούς της λοταρίας, που είναι πέντε φορές υψηλότερο από αυτό που δαπανούν οι λευκοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή