Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αυτοκρατορική επισημότητα επιδόθηκαν τα διεθνή βραβεία της Ιαπωνίας, Praemium Imperiale, η μεγαλύτερη διάκριση που απονέμει o Σύνδεσμος Τεχνών της Ιαπωνίας σε διάφορους τομείς της τέχνης. Προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας τιμώνται κάθε χρόνο σε ειδική τελετή στο Τόκιο. Η Κατρίν Ντενέβ (φωτ.) βραβεύθηκε στην κατηγορία του Θεάτρου και του Κινηματογράφου. Παρέλαβε το βραβείο, όπως όλοι οι βραβευθέντες, από τον αδελφό του αυτοκράτορα, πρίγκιπα Χιτάτσι, ο οποίος προσήλθε με τη σύζυγό του Χανάκο.

(…) Στην τελετή των βραβείων Praemium του Τόκιο δόθηκαν και τα υπόλοιπα τέσσερα βραβεία. Στην κατηγορία της αρχιτεκτονικής βραβεύθηκε ο Γάλλος αρχιτέκτων Κριστιάν Πορτζαμπάρκ και στην κατηγορία της μουσικής ο Ιταλός διευθυντής ορχήστρας Ρικάρντο Μούτι  (φωτ.), ο οποίος μετέβη στο Τόκιο επίσης. Στην κατηγορία της ζωγραφικής βραβεύθηκε ο 91χρονος Βέλγος εικαστικός Πιερ Αλεσίνσκι και στην κατηγορία της γλυπτικής η διεθνής Γιαπωνέζα δημιουργός Φουτζίκο Νακάγια.

(…) Ανάμεικτα  σχόλια απέσπασε η πολυαναμενόμενη ταινία για τους Queen, με τους περισσότερους κριτικούς να εστιάζουν στην έλλειψη «βάθους» του φιλμ, που αγγίζει μόνο επιφανειακά τις πιο σκοτεινές πτυχές του πρωταγωνιστή. Ωστόσο, η ερμηνεία τού Ρεμί Μαλέκ (φωτ.), που υποδύεται τον Φρέντι Μέρκιουρι μετά την αποχώρηση του Σάσα Μπάρον Κοέν, το 2010, κέρδισε τις εντυπώσεις, παρότι ο τέως κιθαρίστας της μπάντας Μπράιαν Μέι «παραπονέθηκε» πως «αυτή δεν ήταν μια ταινία για τους Queen, αλλά μια ταινία για τον Φρέντι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή