«Ο Σόρος πίσω από όλα»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Διαβάζω άκομψες θριαμβολογίες από κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο και καλύτερο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του. Και μόνο για να κρατήσει τα προσχήματα και να αποδείξει στην κοινή γνώμη πως δεν υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ούτε ασκούνται εμμέσως πιέσεις σε δικαστές μέσω αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια, θα έπρεπε να είχε σιωπήσει ο λαλίστατος πολιτικός. Αλλά αυτό είναι περίπου σαν να ζητάς από τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, να ρίξει την κυβέρνηση εμμένοντας στις θέσεις του στο Μακεδονικό: σχεδόν αδύνατο. Αντίθετα, όπως ενημερωνόμαστε –λίγο καθυστερημένα, είναι η αλήθεια– από τον καταιγισμό συνεντεύξεων του τέως ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, ο υπουργός Αμυνας ούτε ρίχνει την κυβέρνηση ούτε όμως τη στηρίζει. Οπως προκύπτει από τη μαρτυρία του κ. Κοτζιά, ο κ. Καμμένος περιφέρεται στα υπουργικά συμβούλια καταγγέλλοντας σύσσωμη την κυβέρνηση, όχι μόνο τον τέως ΥΠΕΞ, ότι χρηματίζεται από τον Ούγγρο επενδυτή Τζορτζ Σόρος. Ηχεί η καταγγελία αυτή σαν πρωτοσέλιδο λούμπεν συνωμοσιολογικής εφημερίδας ή σαν ομιλία του Βίκτορ Ορμπαν. Και όμως, ο κ. Καμμένος έχει πλέον ανοιχτή βεντέτα με τον Σόρος. Πίσω από την έρευνα της Ε.Ε. για την κακοδιαχείριση κονδυλίων στο μεταναστευτικό βρίσκεται, κατά τη γνώμη του, ο Σόρος, ο οποίος χρηματοδοτεί επίσης την κυβέρνηση για να κλείσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ενώ κανείς δεν μιλάει –μαντέψτε για ποιον– «για τον Τζ. Σόρος, που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες σε όλες τις αλυτρωτικές οργανώσεις των Σκοπιανών». Οποια πέτρα κι αν σηκώσει ο υπουργός Αμυνας, βρίσκει εμμονικά τον Σόρος. Παραδόξως, ανάλογη εμμονή με τον Σόρος έχει και το αντιπολιτευτικό VMRO στην ΠΓΔΜ, που είχε θέσει ως προτεραιότητά του να αναστείλει την επιρροή του στη χώρα.

Πώς συνδέονται τα ποστ του κ. Πολάκη με τη στάση του κ. Καμμένου; Είναι ενδιαφέρουσα η προεκλογική προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει αίμα και χειροπέδες στην αρένα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τον εμφύλιο στο εσωτερικό της. Αν όμως όντως ενδιαφέρεται για την κάθαρση της πολιτικής ζωής, όπως διατείνεται, ας αποφασίσει τι θα κάνει με την περίπτωση του υπουργού Αμυνας. Θα τον αφήσει να τη συκοφαντεί και να την εγκαλεί περίπου για προδοσία (ότι, δηλαδή, χρηματίζεται για να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα) ή θα τον απομακρύνει και θα πέσει αξιοπρεπώς; Πολύ φοβάμαι ότι όλοι μας ξέρουμε την απάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή