ΚΟΣΜΟΣ

Οι πλουσιότερες γυναίκες της Ρωσίας σύμφωνα με το Forbes

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ρωσία

Η Ελένα Μπατούρινα, σύζυγος του τέως δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λουσκόφ και πρόεδρος της εταιρείας Inteco Management, με περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,2 δισ. δολαρίων, βρέθηκε πρώτη στον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τις πλουσιότερες γυναίκες της Ρωσίας.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Τατιάνα Μπακαλτσούκ, ιδιοκτήτρια του διαδικτυακού καταστήματος Wildberries με περιουσιακά στοιχεία 600 εκατ. δολαρίων.

Πριν από έναν χρόνο στη δεύτερη θέση βρισκόταν η Ελένα Ριμπαλόβλιεβα, πρώην σύζυγος του ρώσου δισεκατομμυριούχου και ιδιοκτήτη του Σκορπιού και της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό Ντμίτρι Ριμπαλόβλιεφ .

Εφέτος βρέθηκε στην τρίτη θέση, καθώς το αμερικανικό περιοδικό εκτίμησε ότι η περιουσία της ανέρχεται επίσης σε 600 εκατ. δολάρια.

Στην τέταρτη θέση, με περιουσία επίσης 600 εκατ. δολαρίων, βρέθηκε η Νατάλια Φίλιεβα , βασική μέτοχος των αεροπορικών εταιρειών Sibir και Globus. Ακολουθεί η Όλγα Μπελιάφτσεβα, με περιουσιακά στοιχεία 500 εκ. δολαρίων. Η Μπελιάφτσεβα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Προγκρές Καπιτάλα» και πρώην μέτοχος του εργοστασίου «Λεμπεντιάνσκι».

Ακολουθούν η Λίντια Μιχαήλοβα (500 εκ. δολάρια) συνιδιοκτήτρια του ομίλου «Groupi Tserkizovo» , η Λίλια Ρότενμπεργκ, (500 εκ. δολάρια), συνιδιοκτήτρια της εταιρεία ακινήτων TPS Real Estate, η Τατιάνα Κουζνετσόβα (450 εκ δολάρια), επικεφαλής του νομικού τμήματος της εταιρείας Novatec, η Γεβγκενία Γκουρίεβα (360 εκ. δολάρια), η οποία κατέχει ένα σημαντικό πακέτο μετοχών της εταιρείας Fosagro, και η Ναταλία Λουτσένκο (350 εκ. δολάρια), συνιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου αγροτοβιομηχανικού ομίλου της Ρωσίας «Sodrouzestvo».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ