Κατέρρευσε τμήμα του Καστρομονάστηρου στις Στροφάδες από το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ (φωτογραφίες)

Κατέρρευσε τμήμα του Καστρομονάστηρου στις Στροφάδες από το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ (φωτογραφίες)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ο ισχυρός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος του ιστορικού Καστρομονάστηρου του Αγίου Διονυσίου στις Στροφάδες.

 

Οι Στροφάδες ή τα Στροφάδια αποτελούν συστάδα νησίδων από δυο μικρά νησιά στο Ιόνιο πέλαγος, σε απόσταση 27 ναυτικά μίλια νότια από το ακρωτήρι Γεράκι της Ζακύνθου και σε ίδια περίπου απόσταση από τη νησίδα Πρώτη των δυτικών ακτών της Πελοποννήσου. Το μεγαλύτερο και νοτιότερο από τα δύο νησιά των Στροφάδων ονομάζεται Σταμφάνη, νησίδα βραχώδης μήκους περίπου ενός χλμ., και το μικρότερο Άρπυια.
 
Το Καστρομονάστηρο, με τείχος ύψους 25 μέτρων, βρίσκεται στη Σταμφάνη. Σύμφωνα με την παράδοση, το μοναστήρι ανεγέρθηκε το 1241 από την αυτοκράτειρα του Bυζαντίου, Eιρήνη.
 
 
Οι Στροφάδες έγιναν γνωστές για την ομορφιά τους, την πλούσια βλάστηση και γιατί είναι πέρασμα για πάνω από χίλια είδη αποδημητικών πουλιών – για αυτό το λόγο οι Στροφάδες είναι μέρος του Θαλάσσιου πάρκου Ζακύνθου. Στο παρελθόν αυτά τα νησιά τα θεωρούσαν ως τα πιο εύφορα στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμα κήποι με φρούτα και λαχανικά. Το χώμα είναι σκούρο, σχεδόν μαύρο σχετικά στραγγερό και πλούσιο. Στα νησιά υπάρχουν και αρκετοί κέδροι.
Κατέρρευσε τμήμα του Καστρομονάστηρου στις Στροφάδες από το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ (φωτογραφίες)-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή