ΗΠΑ: «Ανάφλεξη» από τις βόμβες

ΗΠΑ: «Ανάφλεξη» από τις βόμβες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι αυτοσχέδιες βόμβες που στάλθηκαν σε εξέχουσες προσωπικότητες των Δημοκρατικών και στο CNN να μην εξερράγησαν, ωστόσο προκάλεσαν ανάφλεξη στο αμερικανικό πολιτικό τοπίο, στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση των Ρεπουμπλικανών, στο Ουισκόνσιν, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε έκκληση για ενότητα και πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση. «Οποιαδήποτε πράξη ή απειλή πολιτικής βίας είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία. Θέλουμε όλες οι πλευρές να ενωθούν σε πνεύμα ειρήνης και αρμονίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέφυγε να επιτεθεί για ακόμη μία φορά στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι «έχουν την ευθύνη να σταματήσουν τις ατέλειωτες επιθέσεις», προφανώς εναντίον του. Με χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter επανήλθε στις κατηγορίες του, υποστηρίζοντας ότι «μεγάλο μέρος του θυμού που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας οφείλεται στις συνειδητά εσφαλμένες και ανακριβείς αναφορές των κατεστημένων μέσων ενημέρωσης». Η έκκληση για ενότητα του Ντόναλντ Τραμπ είναι «ρηχή», δεδομένου ότι ο ίδιος «έχει εγκρίνει με δηλώσεις του πράξεις βίας», σημείωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των Δημοκρατικών σε Βουλή και Γερουσία, Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ αντιστοίχως.

Ολοι οι παραλήπτες των εννέα αυτοσχέδιων βομβών που εντόπισαν οι διωκτικές αρχές προέρχονται από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών και έχουν δεχθεί κατά καιρούς λεκτικές επιθέσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ, ο πρώην διοικητής της CIA και σχολιαστής του CNN Τζον Μπρέναν και ο γνωστός χρηματιστής και χρηματοδότης των Δημοκρατικών Τζορτζ Σόρος. Χθες, οι Αρχές εντόπισαν άλλες δύο αυτοσχέδιες βόμβες. Η πρώτη είχε στόχο εστιατόριο του δημοφιλούς ηθοποιού, Ρόμπερτ ντε Νίρο, στη συνοικία Τραϊμπέκα της Νέας Υόρκης και η δεύτερη εντοπίστηκε σε ταχυδρομείο του Ντελαγουέαρ, με παραλήπτη τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Επίλεκτη αντιτρομοκρατική ομάδα υπό την καθοδήγηση του FBI εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ η σήμανση αναζητούσε δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA στους φακέλους που περιείχαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή