Καμμένος: «Δεν μίλησα για χρήματα από τον Σόρος»

Καμμένος: «Δεν μίλησα για χρήματα από τον Σόρος»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αλληλοτροφοδοτούμενη κόντρα, που έχει πάρει τη μορφή βεντέτας, συνεχίζεται, δέκα ημέρες μετά το υπουργικό συμβούλιο, η διάσταση μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να πέσουν οι τόνοι και το θέμα να θεωρηθεί «λήξαν», όπως είχε πει ο πρωθυπουργός. Τελευταίο επεισόδιο στο «σίριαλ», η ευθεία διάψευση του Πάνου Καμμένου, με καθυστέρηση ημερών, πως κατά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο μίλησε για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος. «Εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκατ. του Σόρος στην κυβέρνηση. Είναι ψευδές, απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες», ανέφερε σε tweet, εμπλέκοντας μάλιστα τα δημοσιεύματα «σε προσπάθεια αντιπερισπασμού των ορφανών του Σημίτη» μετά την προφυλάκιση Παπαντωνίου.

Τα παραπάνω, περί χρηματοδότησης από τον Σόρος, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, είχε τροφοδοτήσει εκ νέου ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνέντευξή σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης, όπου αναφέρθηκε στους διαλόγους –επιβεβαιώνοντας τις σχετικές διαρροές– του τελευταίου υπουργικού, σημειώνοντας ευθέως πως ο κ. Καμμένος μίλησε για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος. Η αντίδραση Καμμένου, πλην της διάψευσης που αναφέρθηκε ανωτέρω, υπήρξε νωρίτερα πολλαπλή. Αρχικά, κάνοντας ένα μεταμεσονύχτιο retweet σε κείμενο φίλα προσκείμενης ιστοσελίδας, που θεωρείται εκτός των άλλων πως απηχεί τις απόψεις του, επιτέθηκε στον κ. Κοτζιά. Το άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο κ. Καμμένος ό,τι έχει να πει το λέει ευθέως, κατηγορώντας παράλληλα τον τέως ΥΠΕΞ για στοχευμένες διαρροές μέσα από το υπουργικό συμβούλιο, οι οποίες μάλιστα δεν ισχύουν.

Σε άλλο σημείο του ίδιου κειμένου, που υιοθετεί μέσω της ανάρτησης ο κ. Καμμένος, αναφέρεται πως ο κ. Κοτζιάς στήνει ολόκληρα σενάρια πάνω σε διαρροές που ο ίδιος νωρίτερα είχε διακινήσει. Το κείμενο, δε, καταλήγει με τη φράση πως «όσοι πάνε να του χρεώσουν (σ.σ.: του κ. Καμμένου) μυθεύματα και συκοφαντίες, που οι ίδιοι έχουν διακινήσει, έχουν γίνει αρλεκίνοι». Λίγο μετά, ο κ. Καμμένος επανήλθε με νέα ανάρτηση από τοποθέτηση του κ. Σπίρτζη (Θέμα 104,6), ο οποίος ανέφερε πως δεν άκουσε τον κ. Καμμένο να λέει στο υπουργικό όσα του χρεώνει ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Σπίρτζης πάντως, με διευκρινιστική ανάρτηση, πήρε εκ των υστέρων αποστάσεις, θέλοντας προφανώς να μην τροφοδοτήσει περαιτέρω τη συζήτηση γύρω από τους διαλόγους του υπουργικού. «Οταν κάποιος λέει δεν άκουσα, ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει οτιδήποτε. Απλά, δεν άκουσε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς Μαξίμου επέλεξαν να μη σχολιάσουν το θέμα, εστιάζοντας στα «πιο μείζονα», όπως εξέπεμπαν κυβερνητικές πηγές. Οπου «πιο μείζονα» χαρακτηρίζουν κυρίως δύο θέματα. Πρώτον, «την ουσία της υπόθεσης Παπαντωνίου», για την οποία κατηγορούν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ πως επιχειρούν να την αποφύγουν. Στο πλαίσιο αυτό, για δεύτερη συνεχή ημέρα η Ηρώδου Αττικού, με ανακοίνωσή της, έβαζε στο ίδιο κάδρο Πειραιώς και Χαρ. Τρικούπη, χαρακτηρίζοντας «αξιοθαύμαστη» την προσπάθειά τους «να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των “μαύρων” ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως «αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι». Η ταύτιση των δύο κομμάτων, που σημειολογικά χαρακτηρίζονται από το Μαξίμου «παλιό πολιτικό σύστημα», γίνεται και σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, που αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ ενορχηστρώνουν βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες». Ως δεύτερο «μείζον» χαρακτηρίζεται το ζήτημα των θετικών νομοθετημάτων που θα έρθει στη Βουλή, απόδειξη της εισόδου στη «μεταμνημονιακή εποχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή