Η επικεφαλής της CIA ενημέρωσε τον Τραμπ για τη δολοφονία Κασόγκι

Η επικεφαλής της CIA ενημέρωσε τον Τραμπ για τη δολοφονία Κασόγκι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης από τη διευθύντρια της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Τζίνα Χάσπελ σχετικά με την έρευνα για τον φόνο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Η Χάσπελ μόλις επέστρεψε από το ταξίδι της στην Τουρκία, όπου φέρεται να άκουσε την ηχητική καταγραφή του φόνου του δημοσιογράφου που πιστεύεται πως έχουν στη διάθεσή τους οι τουρκικές αρχές.

Η επικεφαλής της αμερικανικής κατασκοπείας πήγε στην Τουρκία για να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του αρθρογράφου της εφημερίδας The Washington Post και ειδικά για να ακούσει την ηχητική καταγραφή του φόνου, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Εκπρόσωποι της CIA και της τουρκικής υπηρεσίας κατασκοπείας (MİT) απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Η διπλωματία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανακαλούνται οι βίζες που είχαν δοθεί σε τουλάχιστον 21 Σαουδάραβες που φέρονται να ενέχονται στον φόνο του Κασόγκι στο προξενείο του σουνιτικού βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη τη 2α Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου, ο Τραμπ επρόκειτο να ενημερωθεί από τη Χάσπελ περί τις 11:30 (18:30 ώρα Ελλάδας).

Ο Τραμπ φέρεται να έκρινε, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal την Πέμπτη, ότι ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν φέρει σε τελευταία ανάλυση την ευθύνη για την επιχείρηση των σαουδαραβικών υπηρεσιών που είχε αποτέλεσμα τον φόνο του Κασόγκι.

Η σαουδαραβική εισαγγελία σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την Πέμπτη χαρακτήρισε τη δολοφονία του αντιφρονούντα δημοσιογράφου προμελετημένη, αλλάζοντας άρδην για ακόμη μια φορά την επίσημη εκδοχή του Ριάντ για τα γεγονότα. Ως και χθες, οι σαουδαραβικές αρχές διατείνονταν πως ο Κασόγκι πέθανε έπειτα από μια «συμπλοκή», πάντως «κατά λάθος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή