ΜΟΥΣΙΚΗ

Jazz Solo Guitar Festival: Αυτοσχεδιαστική τζαζ για να τη... δεις

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Ο δεξιοτέχνης της κιθάρας Μάκης Αμπλιανίτης θα είναι επίσης στο Jazzet.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το Jazzet Cafe του Χαϊδαρίου πρωτοπορεί, διοργανώνοντας το Jazz Solo Guitar Festival, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα, το οποίο εστιάζει στην κιθαριστική τεχνοτροπία και τεχνογνωσία.

Σε ένα διήμερο συναυλιών (26-27/10), έξι κορυφαίοι Ελληνες μουσικοί από τον ευρύτερο χώρο της τζαζ και της fusion μουσικής θα επιδείξουν τις ικανότητές τους στη συνθετική αντίληψη και στην αυτοσχεδιαστική προσέγγιση της σύγχρονης κιθάρας. Πρόκειται για τους δεξιοτέχνες Μάκη Αμπλιανίτη, Απόστολο Λεβεντόπουλο, Γιώργο Λιμάκη, Τάκη Μπαρμπέρη, Μπάμπη Τυρόπουλο και Λευτέρη Χριστοφή, οι οποίοι θα ανέβουν στη νέα τζαζ σκηνή για να παρουσιάσουν, ο καθένας ξεχωριστά, το δικό του προσωπικό κιθαριστικό ιδίωμα, τόσο από άποψη τεχνικής όσο και ηχοχρώματος.

Και βέβαια επειδή τζαζ σημαίνει κατά βάσιν αυτοσχεδιασμός, όσοι βρεθούν ανάμεσα στο ακροατήριο αυτό το διήμερο θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους... ειδικούς εν δράσει. Αλλωστε, όπως σημείωνε και μια εύστοχη ατάκα του κινηματογραφικού «La, La, Land», την καλή, αυτοσχεδιαστική τζαζ πρέπει να τη βλέπεις. Παράλληλα με το 1st Jazz Solo Guitar Festival 2018, στην γκαλερί ArteGa του Jazzet Cafe παρουσιάζεται η Εκθεση Φωτογραφίας «Jazz Moments» του Ανδρέα Ζαχαράτου.

​​Στις 10 μ.μ., Στρ. Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι. Κρατήσεις στο 210-58.15.626 Αιμ. Χ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ