«Body Politics»: Με τη δύναμη του χορού

«Body Politics»: Με τη δύναμη του χορού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eξι καλλιτέχνες, προερχόμενοι από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, παρουσιάζουν χορογραφικά σόλο εμπνευσμένα από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα που βιώνουν στις πατρίδες τους, στο νέο φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με τίτλο «Body Politics». Ανάμεσά τους, η Νοτιοαφρικανή Robyn Orlin, που σκηνοθετεί ένα εκρηκτικό one-man-show για τον ρατσισμό, την ομοφοβία και την ελευθερία με τίτλο «And so you see…», η Mallika Taneja, η οποία παρουσιάζει την περφόρμανς «Be Careful» με θέμα τη θέση της γυναίκας στη σημερινή Ινδία, και ο αυτοδίδακτος Sorour Darabi με καταγωγή από Ιράν, το βραβευμένο έργο του οποίου, με τίτλο «Farci.e», εστιάζει στη σχέση μεταξύ γλώσσας, εξουσίας και ταυτότητας φύλου. Ακόμα, η Nadia Beaugre από την Ακτή Ελεφαντοστού χρησιμοποιεί το σώμα της για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην απάθεια του δυτικού κόσμου για τα δεινά των λαών της Αφρικής («Quartiers libres», ή αλλιώς «Χώρος ελευθερίας»), η Λιβανέζα Danya Hammoud αναδεικνύει τις αντιφάσεις της ανθρώπινης φύσης στο «To Rest on a Slope» και η Eisa Jocson από τις Φιλιππίνες διερευνά πώς το σώμα μετατρέπεται σε αντικείμενο στην αγορά του θεάματος του σεξ με το σόλο της «Macho Dancer».

Τα ριζοσπαστικά έργα θα παρουσιαστούν από σήμερα έως και τις 30 Οκτωβρίου στη Μικρή Σκηνή και στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης. Παραστάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στις 7.30 και 10 μ.μ. Πληροφορίες και εισιτήρια στην ιστοσελίδα της Στέγης (www.sgt.gr) και το τηλέφωνο 210-90.05.800.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή