Ανοιχτή η συζήτηση στο EWG για την μη περικοπή των συντάξεων

Ανοιχτή η συζήτηση στο EWG για την μη περικοπή των συντάξεων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. H συζήτηση για το κατά πόσο θα εφαρμοστούν ή όχι οι περικοπές των συντάξεων δεν έχει τελειώσει διαμήνυαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην «Κ» μετά το χθεσινό Euroworking group.

Kαι ενώ η τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα θετική όσον αφορά την μην εφαρμογή του μέτρου, τρία κράτη-μέλη εξέφρασαν την αμφιβολία τους κατά πόσο αυτό θα ήταν εφικτό.

Συγκεκριμένα Γερμανία και Φινλανδία τόνισαν ότι η απόφαση αυτή θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από τα κοινοβούλια τους. Και ενώ η γερμανική πλευρά που εκφράστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Κούκις χθες δεν ήταν τόσο σκληρή όσο μερικοί ανέμεναν καθώς και αυτός και ο υπουργός του κ. Σόλτς ανήκουν στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και έχουν πιο «μαλακή» θέση για την Ελλάδα, αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η απόφαση θα πρέπει να περάσει από την γερμανική βουλή.

Ο επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού ανήκει στο κόμμα των ακροδεξιών AFD, ενώ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών CDU είναι γνωστός για τις σκληρές του θέσεις όσον αφορά τα προγράμματα διάσωσης της ευρωζώνης αλλά και για την Ελλάδα συγκεκριμένα.

Ο Σλοβάκος εκπρόσωπος ήταν ο μόνος που είπε ξεκάθαρα ότι έχει αμφιβολίες για την μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων.

Η Επιτροπή παρά την θετική της τοποθέτηση είπε ότι προβλέπει μία απόκλιση ύψους 0,4% του ΑΕΠ στις ελληνικές προτάσεις και τόνισε ότι ή θα πρέπει να κλείσει αυτή η απόκλιση ή κάποια μέτρα που έχει εξαγγείλει η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή