Η μάχη της ενόργανης στο Παγκόσμιο

Η μάχη της ενόργανης στο Παγκόσμιο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καλύτερη δυνατή απόδοση πρέπει να «πιάσουν» σήμερα οι Ελληνες αθλητές της ενόργανης γυμναστικής για να έχουν ελπίδες για περισσότερες προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι πρωταθλητές μας αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και στόχος τους είναι να φέρουν την ελληνική σημαία ανάμεσα στις 24 πρώτες της διοργάνωσης.

Οι Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Νίκος Κρανίτης, Αντώνης Τανταλίδης και Γιώργος Χατζηευσταθίου θα αρχίσουν την προσπάθειά τους στις 14.30. Οι Ηλιόπουλος και Τανταλίδης θα αγωνιστούν σε έξι όργανα, οι Χατζηευσταθίου, Κρανίτης σε πέντε και ο Πετρούνιας σε κρίκους και έδαφος. Βασικό στόχο αποτελεί η εκτέλεση των προγραμμάτων χωρίς πτώσεις.

«Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς, αν και η αποστολή μας δεν είναι εύκολη. Για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να πιάσουμε την καλύτερη δυνατή απόδοσή μας. Οφείλουμε να αποφύγουμε τις πτώσεις και ακόμα περισσότερο εκείνες που στοιχίζουν παραπάνω από έναν βαθμό, όταν αποτελούν “ειδική απαίτηση” οργάνου. Με καλές, σταθερές εκτελέσεις, πιστεύω ότι θα μπούμε μέσα στην 24άδα», δήλωσε ο Δημήτρης Ράφτης, προπονητής της εθνικής ανδρών.

Οι χώρες που μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών θα βρεθούν στις πρώτες τρεις θέσεις θα κλείσουν από την Ντόχα τα «εισιτήρια» για το Τόκιο. Οσες μπουν στην 24άδα θα μπορέσουν να αγωνιστούν με πλήρεις ομάδες στο Παγκόσμιο του 2019, εκεί όπου θα μοιραστούν περισσότερες θέσεις για τους Ολυμπιακούς. Οι εθνικές που θα μείνουν εκτός 24άδας θα πάρουν μέρος με τρεις αθλητές στο Παγκόσμιο της Στουτγάρδης.

Τη… σκυτάλη αύριο θα πάρουν οι γυναίκες. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τις Αργυρώ Αφράτη, Εβελίνα Μάγια, Βασιλική Μιλλούση, Ευαγγελία Μονοκρούσου, Ιωάννα Ξουλόγη και Βάλια Πλυτά. Η διαδικασία των προκρίσεων είναι ανάλογη με αυτή των ανδρών.

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 509 αθλητές και αθλήτριες από 78 χώρες. Πρόκειται για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης που θα πραγματοποιηθεί σε χώρα της Μέσης Ανατολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή