Χωρίς συστάσεις

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολυβραβευμένο και γαστρονομικά πρωτοπόρο εστιατόριο Noma της Κοπεγχάγης μπορεί να είναι τόσο διάσημο, που να μη χρειάζεται συστάσεις, όμως με την πρόσφατη μεταστέγασή του ουσιαστικά συστήνεται εκ νέου στο φανατικό του κοινό.

Το ανανεωμένο Noma βρίσκεται ανάμεσα σε δύο λίμνες, στην αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα Κριστιάνια, και καταλαμβάνει μια παλιά στρατιωτική αποθήκη που επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε διά χειρός BIG.

Το περίφημο δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο δημιούργησε έναν «φιλικό, γαστρονομικό κήπο-χωριό» με έντεκα διαφορετικούς χώρους, που όλοι τους όμως, από την υποδοχή μέχρι την κάβα, έχουν επίκεντρο την ανοιχτή κουζίνα.

Χωρίς συστάσεις-1

Η ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται στο επίκεντρο.

Εκεί οι σεφ δημιουργούν τα μοναδικά τους πιάτα για ένα μενού που αλλάζει τρεις φορές τον χρόνο και περιλαμβάνει από ψάρι και λαχανικά μέχρι κυνήγι.

Όσο για την τραπεζαρία, τα μεγάλα τζάμια και ο φεγγίτης επιτρέπουν στις εναλλαγές της περιβάλλουσας φύσης να γίνονται μέρος της γαστρονομικής εμπειρίας.

noma.dk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή