Σκληρή ανακοίνωση ΔΣΑ για τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια

Σκληρή ανακοίνωση ΔΣΑ για τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια ζητώντας την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών τις οποίες εμμέσως αλλά με σαφή τρόπο μέμφεται για αδράνεια ενώ δηλώνει ότι αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση θα κινηθεί ο ίδιος ο ΔΣΑ για την προάσπιση της νομιμότητας προαναγγέλλοντας μηνύσεις και αγωγές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό του Συμβούλιο,  εκφράζει την έντονη ανησυχία του για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους Πανεπιστημιακούς χώρους. Η επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας. Οι διάφορες δε καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Καλούμε τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές, να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή