Σαλβίνι για αξιολόγηση Standard & Poor’s: Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί

Σαλβίνι για αξιολόγηση Standard & Poor’s: Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, σχολίασε την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard& Poor's, ο οποίος μετέβαλε την προοπτική της ιταλικής δημόσιας οικονομίας από σταθερή σε αρνητική.

«Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Οι οίκοι αξιολόγησης δεν πήραν είδηση την διεθνή κρίση; Στην Ιταλία δεν θα τιναχτούν στον αέρα ούτε οι τράπεζες ούτε οι επιχειρήσεις», τόνισε ο Σαλβίνι.

Ο δε αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο υπογράμμισε μέσω Twitter:

«Οι οίκοι αξιολόγησης δεν μετρούν την ευημερία των πολιτών μιας χώρας, αλλά όποιος περίμενε τον Standard& Poor's για να συνεχίσει να πηγαίνει κόντρα στην κυβέρνηση, πρέπει να απογοητεύτηκε. Το αξιόχρεο της ιταλικής οικονομίας έμεινε αμετάβλητο. Προχωρούμε! Η αλλαγή έρχεται».

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, σε γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι «η κρίση του οίκου Standard& Poor's είναι ορθή, υπό το φως της οικονομικής ευρωστίας της Ιταλίας», ενώ σε ότι αφορά την μεταβολή της οικονομικής προοπτικής από σταθερή σε αρνητική προσθέτει πως η κυβέρνησή του «έχει εμπιστοσύνη ότι οι αγορές και οι διεθνείς θεσμοί θα κατανοήσουν την χρησιμότητα των μέτρων που περιέχει ο προϋπολογισμός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή