Σκόπια: Κοινοβουλευτική ομάδα σχηματίζουν οι οκτώ βουλευτές που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σκόπια: Κοινοβουλευτική ομάδα σχηματίζουν οι οκτώ βουλευτές που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινοβουλευτική ομάδα σχηματίζουν οι οκτώ «αντάρτες» σκοπιανοί βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση στις 19 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Tαλάτ Tζαφέρι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έλαβε τις σχετικές ειδοποιήσεις από τους οκτώ βουλευτές με τις οποίες του δηλώνουν επισήμως ότι στο μέλλον θα λειτουργούν στο Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητοι νομοθέτες.

Επίσης, υποβλήθηκε επίσημο έγγραφο στο αρχείο του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, στο οποίο κοινοποιείται ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα σχηματίσουν μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Το πρακτορείο MIA αναφέρει ότι η Ελιζαμπέτα Μιλέφσκα θα είναι η συντονίστρια της νέας ΚΟ.

Η νέα ΚΟ θα έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, επιμένουν πηγές σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο. Τα μέλη της θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για τα σχέδια τροπολογιών στο Σύνταγμα, κατά τις οποίες θα υποστηρίξουν τα τέσσερα αιτήματα που απέστειλαν στο Κοινοβούλιο πριν οι βουλευτές ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές στις 19 Οκτωβρίου.

Οι οκτώ βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE – ένας ως συνεργαζόμενος- και αποπέμφθηκαν είναι οι Ελιζαμπέτα Κάντσεφσκα Μίλεσκα, Σάσο Βασίλιεφσκι, Κρστο Μούκοσκι, Λιούμπεν Αρναούντοφ, Βλάντανκα Αβίροβιτς, Εμίλια Αλεξάντροβα, Νόλα Ισμαήλοβα Σταρόβα και Ζεκίρ Ραμτσίλοβιτς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή