Ποδόσφαιρο: Ενα «κλάσικο» χωρίς λάμψη

Ποδόσφαιρο: Ενα «κλάσικο» χωρίς λάμψη

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα λιγότερο κλασικό… «κλάσικο» αναμένει η φίλαθλη Ισπανία στο «Καμπ Νου», με την Μπαρτσελόνα να έχει μόλις εξέλθει της προσωρινής της κρίσης, την ώρα που η Ρεάλ βρίσκεται βαθιά μέσα στη δική της. Θα πρόκειται για μια ιδιαίτερη αναμέτρηση.

Δεν είναι μόνο ότι το μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί απόγευμα, με έναρξη στις 16.15 ώρα Ισπανίας, αλλά και ότι θα… λάμψουν διά της απουσίας τους οι δύο σταρ που τραβούσαν όλα τα φλας της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια.

Από τη μια πλευρά η Μπαρτσελόνα πρέπει να παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Λιονέλ Μέσι που έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι και θα επιστρέψει μάλλον μετά τα μέσα Νοεμβρίου στη δράση, ενώ από την άλλη θα δούμε το πρώτο «κλάσικο» στη μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή της Ρεάλ, που μόνο ομαλή δεν είναι. Χωρίς τους δύο κορυφαίους αυτούς αστέρες του ποδοσφαίρου στον 21ο αιώνα, τι αναμέτρηση να περιμένουμε λοιπόν;

Ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι, είναι η απάντηση! Αφού η έβδομη στη βαθμολογία Ρεάλ αποφάσισε να πορευθεί ώς το ντέρμπι με τον απογοητευτικό Γιούλεν Λοπετέγκι στον πάγκο της και να τον αντικαταστήσει μετά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μπαρτσελόνα καθίσταται το μεγάλο φαβορί για αύριο. Ποια θα είναι όμως η απόδοση των υπόλοιπων αστέρων της Μπάρτσα υπό την πίεση αυτή; Και πώς θα απαντήσουν τα αστέρια της Ρεάλ στη θλιβερή πορεία των τελευταίων εβδομάδων; Τα ντέρμπι είναι πάντα απρόβλεπτα. Ας δούμε τα δεδομένα: Η Μπαρτσελόνα σημείωσε σπουδαία νίκη στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική καταβάλλοντας την ώς τότε πρωτοπόρο Σεβίλλη με 4-2 στο «Καμπ Νου», αλλά έχασε τον Μέσι για τις προσεχείς εβδομάδες. Ωστόσο, τέθηκε τέρμα στο σερί τεσσάρων ματς χωρίς νίκη –με τρεις ισοπαλίες και μία ήττα– με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να επιστρέφει στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβισιόν, έναν βαθμό μπροστά από τη συμπολίτισσα Εσπανιόλ και την εκπληκτική Αλαβές.

Ο κ. Βαλβέρδε έδειξε και στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ιντερ την Τετάρτη ότι έχει τρόπους να αντικαταστήσει τον Μέσι, ωστόσο στα «κλάσικος» οι συνθήκες είναι πάντα ιδιαίτερες και αν τυχόν… στραβώσει κάτι, η απουσία του Αργεντινού θα φανεί εντονότερα. Οι Ισπανοί το αποκαλούν «Μεσιεξάρτηση» (Messidependencia) και συχνά το επικαλούνται, προς απογοήτευση του υπολοίπου ρόστερ των Καταλανών. Εκεί όμως τελειώνουν ουσιαστικά τα προβλήματα των αυριανών γηπεδούχων.

Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι έχουν περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Υστερα από πέντε σερί αγώνες χωρίς νίκη και μεγάλη επιθετική δυστοκία, η Ρεάλ σημείωσε μια αγχώδη εντός έδρας νίκη επί της Βικτόρια Πλζεν με 2-1 την Τρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους «πιστούς» στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η θέση του Γιούλεν Λοπετέγκι, του Βάσκου που ήρθε στον πάγκο της Ρεάλ χάνοντας αυτόν της εθνικής Ισπανίας δύο μέρες πριν από το Μουντιάλ, είναι δυσκολότερη από ποτέ. Τα ισπανικά ρεπορτάζ λένε ότι η απόφαση για την απόλυσή του έχει ήδη ληφθεί, και μένει να φανεί πότε θα ανακοινωθεί και ποιος θα πάρει τη θέση του, με φαβορί τον Ζοζέ Μουρίνιο! Αλλος ένα απών αύριο που θα συζητηθεί.

Ο κ. Μουρίνιο κάνει… ό,τι μπορεί για να απολυθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία έχει συμβόλαιο ώς το 2020, κάτι που κατά τον ισπανικό Τύπο αποτελεί το βασικό εμπόδιο στην επαναπρόσληψη του Πορτογάλου. Η συμπεριφορά και τα αποτελέσματά του τον έχουν φέρει κι αυτόν προ της εξόδου, με τους Ισπανούς να λένε ότι αποτελεί βασική επιλογή του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ, μπροστά από τον Αντόνιο Κόντε.

Εκνευρισμός

Τα δε νεύρα είναι πραγματικά τεντωμένα μέσα στο προπονητικό κέντρο των «μερένχες» όπως έδειξε βίντεο της ισπανικής τηλεόρασης, με τους παίκτες να βρίζονται μεταξύ τους για ψύλλου πήδημα, πρωτοστατούντος του αρχηγού Σέρχιο Ράμος.

Επιπλέον, στους πονοκεφάλους στο «Μπερναμπέου» προστέθηκε κι ο τραυματισμός του Μαρσέλο στον αγώνα με τη Βικτόρια, και ίσως λείψει κι αυτός από το «κλάσικο». Ενας ακόμη απών δηλαδή που θα απασχολήσει αυτό το ιδιαίτερο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή