H Τουρκία με νέα NAVTEX αποκλείει το Καστελόριζο

H Τουρκία με νέα NAVTEX αποκλείει το Καστελόριζο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο σκηνικό έντασης επιχειρεί η Τουρκία στο Αιγαίο, εκδίδοντας νέα NAVTEX που δεσμεύει, για τέσσερις ώρες την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ολόκληρη την περιοχή γύρω από την αιγιαλίτιδα ζώνη του Καστελόριζου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης.

Σύμφωνα με τον skai.gr, το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει άσκηση Έρευνας και Διάσωσης από τις 11πμ μέχρι τις 15μμ, σε περιοχές εκτός των χωρικών υδάτων ξένων χωρών.

Για ανεύθυνη στάση κατηγορεί την Τουρκία ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την τουρκική NAVTEX που δεσμεύει το Καστελόριζο.

«Η νέα απαράδεκτη τουρκική NAVTEX και η επίμονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, διατηρούν και τροφοδοτούν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», υπογραμμίζει.

«Η Άγκυρα βάζει έτσι σε δοκιμασία τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά πρέπει να βρει απέναντί της όχι μόνον την Ελλάδα και τα θιγόμενα κράτη, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», σημειώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή