Ματαρέλα: Στο δρόμο της Ευρώπης για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος

Ματαρέλα: Στο δρόμο της Ευρώπης για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η νέα Ελλάδα και η νέα Ιταλία γεννήθηκαν από την αντίσταση ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα από το μνημείο της Μεραρχίας Acqui στην Κεφαλονιά.

«Έπειτα από τους τρομερούς πολέμους του περασμένου αιώνα η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε μία πορεία για το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών, εξασφαλίζοντας την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία», τόνισε ο Ιταλός Πρόεδρος.

«Αυτή η μέρα έρχεται να επιβεβαιώσει τη βούληση να συνεχιστεί αυτή η διαδρομή και να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος», δήλωσε ο Σέρτζιο Ματαρέλα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, απέτισαν φόρο τιμής στο μνημείο για τους πεσόντες Ιταλούς στρατιώτες της Μεραρχίας Acqui, θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, στην Κεφαλονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή