Τέλη Φεβρουαρίου η καταβολή των αναδρομικών στους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων

Τέλη Φεβρουαρίου η καταβολή των αναδρομικών στους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι δεδομένα και τα υπερασπιζόμαστε μέχρι κεραίας με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που υπάρχουν και τις τηρούμε» τόνισε ο αν. υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, από τη Λάρισα, αναφερόμενος στην επιθετική στάση της Τουρκίας, στέλνοντας μήνυμα στη γείτονα ότι «οφείλει να κάνει και εκείνη το ίδιο».

Ο κ. Ρήγας επισκέφτηκε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη 1η Στρατιά, στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, αλλά και στο 404 Στρατιωτικό νοσοκομείο και μίλησε στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, λέγοντας πως «χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, η κυβέρνηση με τη στάση της επιχειρεί να πείσει την Τουρκία ότι είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας. «Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια κράτησε αυτή τη στάση και αναγνωρίζεται διεθνώς. Εμείς επιμένουμε και λέμε στη γειτονική χώρα ότι δεν βοηθούν οι προκλήσεις. Η απάντηση είναι σαφής στο πολιτικό πεδίο. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι δεδομένα και τα υπερασπιζόμαστε μέχρι κεραίας με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που υπάρχουν και τις τηρούμε. 'Αρα οφείλουν και αυτοί να κάνουν το ίδιο» σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στα στελέχη της 1ης Στρατιάς αναφέρθηκε και στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στο κομμάτι της αποτροπής, αλλά κυρίως στο κοινωνικό έργο – όπως είπε – που προσφέρουν οι αξιωματικοί του στρατού στην προσφυγική ροή, αλλά και στη στήριξη των κοινωνικών ομάδων στις περιοχές που ιδιαιτέρα έπληξε η κρίση.

Ο κ. Ρήγας δεν παρέλειψε να ενημερώσει, μεταξύ άλλων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την υπόθεση των αναδρομικών στους αξιωματικούς, λέγοντας ότι το πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή τις επόμενες μέρες είναι το νομοσχέδιο για τα αναδρομικά στους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων. «Τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των αναδρομικών. Είναι μια σημαντική προσφορά που η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει, όπως είναι και η μη περικοπή των συντάξεων. Είναι η επιβεβαίωση από την δική μας πλευρά όλη αυτής της προσπάθειας που έγινε από την ελληνική κοινωνία» είπε ο κ. Ρήγας.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο τομέα της εθνοφυλακής με αφορμή το περιστατικό του Χρυσαυγίτη και πρώην εθνοφύλακα, Παναγιώτη Μπαντέμη, ο οποίος καταδικάστηκε για την οργανωμένη επίθεση σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ήπειρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να είμαστε αυστηροί και απόλυτοι σε φαινόμενα φασιστικά και ναζιστικά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας αναφέρθηκε και στη λειτουργία των στρατοπέδων στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία συμμετοχή σε επιχειρησιακές δράσεις και σε ενέργειες που βγαίνουν έξω από το πολιτικό πλαίσιο που χρόνια έχουμε εντάξει».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της παραχώρησης στρατιωτικών εκτάσεων στον δήμο Λαρισαίων, ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις τις επόμενες ημέρες και πως «όσα έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο θα γίνουν πράξη».΄

«Οφείλουμε να το ολοκληρώσουμε και μέσα στο πλαίσιο και των νόμων, αλλά κυρίως στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς που πρέπει να υπάρχει στην περιοχή. Για εμάς είναι ενιαία τα οικονομικά μεγέθη. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε την ανάπτυξη ολόπλευρα και όχι καθετοποιημένα ανά υπουργείο» τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή