Τραμπ και Πούτιν «θα συντονίσουν τα ρολόγια τους σε πολλά ζητήματα», λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Τραμπ και Πούτιν «θα συντονίσουν τα ρολόγια τους σε πολλά ζητήματα», λέει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι θα συντονίσουν τα ρολόγια τους πάνω σε πολλά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν την Συνθήκη για την κατάργηση των πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς (INF), δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στο Παρίσι προς τιμήν της επετείου των 100 χρόνων από την λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Μόσχα του συμβούλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον.

«Κύριος στόχος είναι να συντονίσουν τα ρολόγια τους» δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι «οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ παραδοσιακά έχουν να συζητήσουν πολλά ζητήματα για τα οποία πρέπει να ανταλλάξουν απόψεις, πολλά ζητήματα που αφορούν την σταθερότητα και μάλιστα με αφορμή την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποχωρήσουν από την Συνθήκη για την κατάργηση των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς».

Κατά την εκτίμηση του Πεσκόφ όλα αυτά τα ζητήματα θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης στο Παρίσι, η οποία όπως είπε, άρχισε να διαμορφώνεται, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή