ΗΠΑ: Περισσότεροι από 5.200 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στα σύνορα με το Μεξικό

ΗΠΑ: Περισσότεροι από 5.200 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στα σύνορα με το Μεξικό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 5.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όπου κατευθύνεται ένα καραβάνι μεταναστών από την Κεντρική Αμερική που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τη βία και την οικονομική μιζέρια.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμος στρατηγός, 5.200 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί οπλισμένοι, αναμένεται να αναλάβουν το χρέος να ενισχύσουν τις προσπάθειες του Τραμπ για τη διαφύλαξη των συνόρων με το Μεξικό.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι η ασφάλεια των συνόρων είναι θέμα εθνικής ασφάλειας», δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο στρατηγός Τέρενς Ο'Σόνεσι, ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, 800 στρατιώτες κατευθύνονται αυτήν την ώρα στο Τέξας για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των συνόρων με το Μεξικό. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επαναλάβει επανειλημμένως τις τελευταίες εβδομάδες ότι χρειάζονται επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, για να ασχοληθούν με το καραβάνι των χιλιάδων μεταναστών, υπεραμυνόμενος της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ενόψει και των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

«Πολλά μέλη συμμοριών και πολύ κακοί άνθρωποι έχουν διεισδύσει στο καραβάνι που κατευθύνεται στα νότια σύνορά μας» ήταν το tweet που έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα το πρωί. «Σας παρακαλώ, κάντε αναστροφή, δεν θα σας επιτραπεί να εισέλθετε στις ΗΠΑ…» συμπλήρωσε. «Πρόκειται για εισβολή στη χώρα μας και ο στρατός μας σας περιμένει» προειδοποίησε ο δισεκατομμυριούχος.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Pueblos Sin Fronteras, που ταξιδεύει με τους μετανάστες, στο καραβάνι ταξίδευαν χθες 4000 άνθρωποι, καθώς ορισμένοι αποφάσισαν να σταματήσουν και άλλοι επέλεξαν να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή