Σε μία ιστορική ημέρα για το μέσο του ραδιοφώνου, την παραμονή του εορτασμού του Χαλοουίν, ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Όρσον Γουέλς, σε ηλικία μόλις 23 ετών, καταφέρνει να τρομοκρατήσει τους Αμερικανούς ακροατές με την ραδιοφωνική δραματοποίηση του κλασικού έργου επιστημονικής φαντασίας του Χ.Τζ. ΓΟυέλς, «Ο Πόλεμος των Κόσμων», το 1938. O τρόμος περί μίας πραγματικής εισβολής Αρειανών στη Γη που προκάλεσε σε ορισμένους ακροατές το «παιδί θαύμα» του αμερικανικού σίνεμα, που σε ηλικία 26 ετών άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην έβδομη τέχνη με τον «Πολίτη Κέιν», παρότι υπαρκτός, μεγαλοποιήθηκε σε υπερβολικό βαθμό από τον Τύπο, με αναφορές περί πρόκλησης πανεθνικού πανικού να φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των περισσότερων μεγάλων εφημερίδων της χώρας, μετατρέποντας το συμβάν σε αστικό μύθο. (AP Photo)


Λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των εκλογών που θα τον αναδείξουν 40ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο βετεράνος ηθοποιός και υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ρόναλντ Ρήγκαν, χαιρετάει χαμογελαστός τους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια μίας προεκλογικής συγκέντρωσης στο αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης, το 1980. (AP Photo/Walter Zeboski)


Ο τραγουδιστής και στιχουργός του συγκροτήματος των Doors, Τζιμ Μόρισον, εξέρχεται της δικαστικής αίθουσας ενός δικαστηρίου του Μαϊάμι, μετά την καταδίκη του σε έξι μήνες φυλάκισης με αναστολή για προσβολή της δημοσίας αιδούς κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του συγκροτήματος στη Φλόριντα, το 1970. (AP Photo)


Οι καλοκαιρινές διακοπές καλά κρατούν για τη σύζυγο του εφοπλιστή και επιχειρηματία Αριστοτέλη Ωνάση, Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση, η οποία απολαμβάνει το μπάνιο της σε κάποια παραλία του Σκορπιού, του ιδιόκτητου νησιού του Έλληνα Κροίσου, το 1969. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ