Eύκολα ο ΠΑΟΚ 2-0 τον ΠΑΟ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ετεροχρονισμένη… παρέλαση κράτησε πιο ψηλά από όλες τις άλλες τη σημαία του ο ΠΑΟΚ, αφήνοντάς την να ανεμίζει μόνη της στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Το εμπόδιο του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε χαμηλό για την ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία εμφανίστηκε πολύ διαφορετική από το ματς με τη Βίντι, κυριάρχησε απόλυτα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και αξιοποίησε τελικά μόνο τις δύο, φτάνοντας στο άνετο 2-0 στην κατάμεστη Τούμπα. Ηταν η όγδοη συνεχόμενη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, παραμένοντας η μόνη ομάδα με το απόλυτο στο πρωτάθλημα, με μόνη απώλεια το -2 β. λόγω τιμωρίας από πέρυσι. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό, με το πρόσημο, πάντως, να παραμένει θετικό. Για μια ομάδα που στήθηκε κάτω από τόσο μεγάλες δυσκολίες, ο απολογισμός των 6 νικών, της μιας ισοπαλίας και της μιας ήττας είναι εξαιρετικός.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή ορμητικά στο παιχνίδι και απείλησε με ένα ωραίο σουτ-άουτ του Βιερίνια μόλις στο 2΄. Οι «πράσινοι» απάντησαν με τετ α τετ του Μακέντα στο 6΄, έπειτα από κάθετη του Μπουζούκη, αλλά πρόλαβε ο Βαρέλα να βγάλει εκτός τροχιάς τον Ιταλό πριν σουτάρει, σε μια φάση με… υποψία πέναλτι που κρίθηκε υπέρ του αμυνομένου από τον Δανό, έναν διαιτητή που σφύριξε ελάχιστα και άφηνε το παιχνίδι να «τρέχει» χωρίς να σπάει με την παραμικρή επαφή τον ρυθμό του, όπως συνηθίζουν οι Ελληνες συνάδελφοί του στα ντέρμπι.

Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία ευκαιρία των φιλοξενουμένων. Στο υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και κυνήγησαν περισσότερο το απαραβίαστο της εστίας τους παρά το γκολ. Ο ΠΑΟΚ δεν δημιούργησε μεγάλη ρήγματα στην άμυνά τους στο α΄ ημίχρονο και πέρα από κάποια μακρινά άστοχα σουτ, απείλησε μόνο με δύο κεφαλιές του Πρίγιοβιτς. Η πρώτη στο 31΄ οδήγησε τον Διούδη σε μία από τις καλύτερες αποκρούσεις στην καριέρα του και η δεύτερη στο 45΄ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική στο β΄ ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, πίεσαν ασφυκτικά, κυριάρχησαν απόλυτα και από τη στιγμή που κατάφεραν να ανοίξουν σχετικά νωρίς το σκορ με τον Πρίγιοβιτς στο 51΄, έβαλαν για τα καλά το νερό στ’ αυλάκι. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπο να τους απειλήσει και όταν στο 76΄ ήλθε το 2-0 από τον Λημνιό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα 25 δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο παιχνίδι, τα πάντα είχαν τελειώσει. Και τα δύο γκολ ήλθαν με ασίστ του Ζαμπά.

«Από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν μια ολοκληρωτική επικράτηση δική μας. Εχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Παναθηναϊκό, μια πολύ καλή και νεανική ομάδα, αλλά το σκορ άξιζε να είναι πολύ μεγαλύτερο», δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Γιώργο Δώνη να τονίζει: «Δεν ήταν θέμα απειρίας. Μετά το ισορροπημένο α΄ ημίχρονο, κάναμε συνεχόμενα λάθη εκτός περιοχής, ο ΠΑΟΚ τα εκμεταλλεύθηκε, έβαλε το γκολ και κυριάρχησε. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο, αλλά μετά το δεύτερο γκολ απογοητευθήκαμε. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε πολύ καλά την μπάλα και νίκησε δίκαια. Ηταν ένα μάθημα για εμάς».

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Πέλκας (53΄ Ελ Καντουρί), Ζαμπά (82΄ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (76΄ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Ινσούα, Μαυρομάτης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Δώνης (77΄ Κάτσε), Χατζηγιοβάνης (64΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα, Καμπετσής (77΄ Μουνιέ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή