Σκοτώθηκε ο ιδιοκτήτης της Λέστερ

Σκοτώθηκε ο ιδιοκτήτης της Λέστερ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΕΣΤΕΡ. Τη συσκευή καταγραφής στοιχείων πτήσης, γνωστή ως «μαύρο κουτί», του ελικοπτέρου του Ταϊλανδού ιδιοκτήτη της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Λέστερ ερευνούσαν χθες οι βρετανικές αρχές.

Το ελικόπτερο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Βιτσάι Σριβανταναπράμπα κατέπεσε το Σάββατο έξω από το γήπεδο της Λέστερ, προκαλώντας τον θάνατο των τεσσάρων επιβαινόντων. Σύμφωνα με διηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων, ο χειριστής του ελικοπτέρου κατέβαλε προσπάθειες να προσγειωθεί μακριά από το πλήθος, που έβγαινε εκείνη την ώρα από το στάδιο μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα εναντίον της λονδρέζικης Ουέστ Χαμ.

Drone της αστυνομίας

Η αστυνομία του Λέστερ ανακοίνωσε χθες ότι οι πτήσεις, που πραγματοποιούσε την ώρα εκείνη μη επανδρωμένο αεροσκάφος drone της τοπικής αστυνομίας, δεν μπορεί να επηρέασαν την πτήση του ελικοπτέρου, καθώς τη στιγμή της πτώσης το ελικόπτερο του Βιτσάι δεν πετούσε. Το ελικόπτερο του Βιτσάι συνήθιζε να απογειώνεται από τη σέντρα του γηπέδου ύστερα από κάθε αγώνα, κίνηση που προκαλούσε τον ενθουσιασμό του πλήθους.

Παρότι ο δημοφιλής σε Βρετανία και Ταϊλάνδη επιχειρηματίας είχε αγοράσει την ομάδα πριν από μόλις οκτώ χρόνια, η παρουσία του υπήρξε καθοριστικής σημασίας για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Υπό την ιδιοκτησία του, η ομάδα πέτυχε άλλωστε πρωτοφανή ανατροπή των προγνωστικών, κατακτώντας το τρόπαιο της Premier League το 2016. Οι επιτυχίες των αλόγων του Βιτσάι και της ομάδας του στο πόλο επέτρεψαν στον Ταϊλανδό μεγιστάνα να προσεγγίσει τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Ο Βιτσάι δαπάνησε εκατομμύρια στερλίνες για να ενισχύσει την ομάδα πόλο που απέκτησε το 2014.

Σε χθεσινή του δήλωση, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε: «Είχα την τύχη να γνωρίζω τον Βιτσάι. Υπήρξε επιχειρηματίας με ισχυρές αρχές, ο οποίος στήριξε έμπρακτα σημαντικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενώ ενέπνευσε όλο τον κόσμο χάρη στη μαγική σεζόν του 2016, με τη νίκη της Λέστερ στην Premier League».

Πιθανότερος διάδοχος του Βιτσάι θεωρείται ο υιός του, Τοπ, ο οποίος βρισκόταν πίσω από την επιλογή του Ιταλού προπονητή Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ρανιέρι είναι αυτός που οδήγησε τη Λέστερ, ως προπονητής, στο πρωτάθλημα του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή