Νέα άδεια, έξι ημερών, για τον καταδικασμένο σε ισόβια Κουφοντίνα

Νέα άδεια, έξι ημερών, για τον καταδικασμένο σε ισόβια Κουφοντίνα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκτη κατά σειράν άδεια έλαβε, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, από τις αγροτικές φυλακές Βόλου, όπου κρατείται, ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το γεγονός προκάλεσε για άλλη μία φορά σφοδρές αντιδράσεις από τη Ν.Δ. και τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ, αλλά και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο «Λουκάς» της 17Ν έλαβε τετραήμερη άδεια υπό περιοριστικούς όρους (σ.σ. εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα) συν τις δύο ημέρες οδοιπορικών που προβλέπει ο νόμος. Ως εκ τούτου ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα επιστρέψει στις αγροτικές φυλακές Βόλου την Παρασκευή.

Τη χορήγηση νέας άδειας στον Κουφοντίνα σχολίασε με ένα άκρως δηκτικό μήνυμα στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ retweet έκανε στο μήνυμα ο Αμερικανός πρέσβης. «Ανήμερα την εθνική εορτή δόθηκε νέα εξαήμερη άδεια στον τρομοκράτη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνω για να το γνωρίζουν όλοι: Το καθεστώς των αδειών θα αλλάξει και αμετανόητοι δολοφόνοι δεν θα βγαίνουν από τη φυλακή», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε και το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο, μέσω ανακοίνωσης, καταδικάζει τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δεν συμβαδίζει με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και συνιστά ασέβεια στη μνήμη των Τούρκων διπλωματών που υπήρξαν θύματα της οργάνωσης, καθώς και προς τους συγγενείς τους. «Καταδικάζουμε το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές έδωσαν άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασθέντα ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, για ακόμη μία φορά.

Η απελευθέρωση ενός τρομοκράτη που αφαίρεσε τις ζωές από δύο διπλωμάτες μας αποτελεί ασέβεια στη μνήμη τους αλλά και στους συγγενείς τους. Θα θέλαμε για μία ακόμη φορά να υπογραμμίσουμε ότι η απελευθέρωση ενός τρομοκράτη, ο οποίος επωφελείται από τέτοιες ρυθμίσεις, δεν συμβαδίζει με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή