Μπάσκετ: Το Περιστέρι και οι «αιώνιοι»

Μπάσκετ: Το Περιστέρι και οι «αιώνιοι»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βαθμολογική κορυφή στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας συνεχίζει να έχει τριπλή «συγκατοίκηση» στην 4η αγωνιστική, εξαιτίας της αήττητης πορείας του Περιστερίου –που πέρασε και από τη Χαλκίδα, νικώντας με χαρακτηριστική άνεση την Κύμη (56-87)– και τη γνώριμη συνύπαρξη των δύο «αιωνίων» αντιπάλων. Ο Ολυμπιακός που επέστρεψε στις νίκες της Ευρωλίγκας, κόντρα στη Μακάμπι, την προηγούμενη Πέμπτη και έχει τρεις νίκες και μία ήττα, έφυγε αλώβητος και από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, επικρατώντας του Αρη με 64-68. Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν διαφορά 16 πόντων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και παρά την αντεπίθεση του Αρη στην επανάληψη, έχοντας επιμέρους σκορ 36-24, εξασφάλισαν την νίκη. Η επόμενη δοκιμασία τους είναι στη Μόσχα, μεθαύριο, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός… διεκπεραίωσε τον αγώνα με το Ρέθυμνο (88-64) και διασκέδασε τις εντυπώσεις για την πρώτη, εντός έδρας και δεύτερη συνολικά ήττα του στην Ευρωλίγκα, πριν από 4 ημέρες, αφού η Ζαλγκίρις απέδειξε ότι ήταν καλύτερη και «ξεγύμνωσε» τις αδυναμίες των «πρασίνων». O Mατ Λοτζέσκι έπαιξε ξανά, μετά την απουσία του σε 4 αγώνες και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τον εκτός έδρας με την Μπούντουσνοστ, την Παρασκευή.

Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, πέτυχαν ο Ηφαιστος (82-76 τον Κολοσσό), το Λαύριο (90-60 τον Πανιώνιο) και ο Χολαργός (74-68 τον ΠΑΟΚ), ενώ η επικράτηση του Προμηθέα κόντρα στην ΑΕΚ (79-69) έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Χωρίς νίκη συνεχίζει μόνο το Ρέθυμνο.

• Η πρώτη νίκη στην 4η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ο αποκλειστικός στόχος του ΠΑΟΚ στη σημερινή αναμέτρηση με τη γαλλική Ναντέρ (19.30) στο κλειστό της Πυλαίας, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν τρεις ήττες και οι φιλοξενούμενοι αρνητικό πρόσημο στη βαθμολογία (1-2). Η ΑΕΚ θα παίξει στην «πατρίδα» της… μουστάρδας την Ντιζόν (3ος όμιλος) και ύστερα από την ήττα που γνώρισε στην Πάτρα από τον Προμηθέα, χρειάζεται να δείξει ευρωπαϊκά… αντανακλαστικά και ως κάτοχος του τίτλου. Η γαλλική ομάδα έχει μία νίκη και δύο ήττες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή