Θάνατος Κατσίφα: Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή επεισοδίων

Θάνατος Κατσίφα: Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή επεισοδίων

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβαθμίζει το επίπεδο ασφαλείας σε στόχους αλβανικού «ενδιαφέροντος» η ΕΛ.ΑΣ., στον απόηχο του θανάτου του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά Αλβανών αστυνομικών. Αρμόδιες αστυνομικές πηγές σημειώνουν στην «Κ» ότι έως ότου αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, που πυροδοτεί το επεισόδιο στο μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες, θα υπάρξει ενίσχυση των μέτρων φύλαξης κυρίως σε κτίρια που στεγάζουν τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Αλβανίας στη χώρα. Ο λόγος για το κτίριο της αλβανικής πρεσβείας στη Φιλοθέη, καθώς και τα κατά τόπους προξενεία.

Επιπλέον, αρμόδια αστυνομική πηγή τόνισε ότι στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών και υπηρεσιών ασφαλείας θα παραμείνουν το επόμενο διάστημα και ομάδες «ακραίων» που ενδεχομένως να επιχειρήσουν κάποια ενέργεια «αντεκδίκησης» για τον θάνατο του Κατσίφα. Τα έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ από το βράδυ της Κυριακής και θα παραμείνουν σε ισχύ για άγνωστο, προς το παρόν, διάστημα, αναλόγως των εξελίξεων.

Στο μεταξύ, ουδεμία σχέση με τον θάνατο του 35χρονου έχει η αιματηρή συμπλοκή στον Γέρακα, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αν και αρχικά υπήρξαν φόβοι ότι η ένοπλη συμπλοκή αποτελεί «παρενέργεια» των γεγονότων στο χωριό Βουλιαράτες, η ανησυχία διαψεύστηκε από τα ευρήματα της αστυνομικής προανάκρισης. Κι αυτό καθώς η συμπλοκή συσχετίστηκε με οικονομικές διαφορές από αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγη ώρα πριν από τις 2 τα ξημερώματα στη συμβολή της λεωφόρου Γέρακα με την οδό Δομοκού. Δύο ομάδες νεαρών συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι εκ των συμμετεχόντων, ο ένας σοβαρά.

Συγκεκριμένα, νεαρός Ελληνας δέχθηκε σφαίρα στον λαιμό και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Από σφαίρα πυροβόλου όπλου τραυματίστηκε στο πόδι και ένας υπήκοος Αλβανίας που ήταν παρών στη συμπλοκή, ενώ άλλα τέσσερα άτομα –όλοι υπήκοοι Αλβανίας– υπέστησαν ελαφρά τραύματα από μαχαίρι.

Η έρευνα για το περιστατικό ανετέθη στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και αστυνομικοί της υπηρεσίας επισκέφθηκαν τους τραυματίες στα νοσοκομεία και πήραν καταθέσεις για όσα εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Από την έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα: το μεσημέρι της Κυριακής μία ομάδα νεαρών συνάντησε σε ψητοπωλείο της περιοχής έναν υπήκοο Αλβανίας και είχαν λεκτικό διαπληκτισμό μαζί του. Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών, ο καβγάς ξεκίνησε όταν οι μεν ζήτησαν από τον Αλβανό παλαιότερη οφειλή, ύψους 2-3.000 ευρώ, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σχετίζεται με αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Ο διαπληκτισμός έληξε προσωρινά και το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο αλλοδαπός, που είχε νωρίτερα δεχθεί φραστική επίθεση, μαζί με ομάδα φίλων του συνάντησε τα μέλη της «αντίπαλης» ομάδας σε πάρκο στον Γέρακα. Εκεί έλαβε χώρα η αιματηρή συμπλοκή με τους έξι τραυματίες. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα όπλο, κάλυκες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επτά συλλήψεις. Αρκετοί από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και μικροκλοπές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή