Σε σχήμα υπό την Invel έναντι 5,6 εκατ. το Nikki Beach

Σε σχήμα υπό την Invel έναντι 5,6 εκατ. το Nikki Beach

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναντι ποσού που το αποτιμά στα 6,6 εκατομμύρια ευρώ περίπου πλέον υποχρεώσεων, φέρεται να πουλήθηκε στην Invel Real Estate Management και την Dolphin Capital Partners συμφερόντων Μίλτου Καμπουρίδη το ξενοδοχείο Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι από τους ιδιοκτήτες του. Το ξενοδοχείο ανήκε κατά 25% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Dolphin Capital Investors – την οποία ίδρυσε και διαχειρίζεται Μ. Καμπουρίδης μέσω της Dolphin Capital Partners – και κατά 75% στην Dolphin Capital Opportunities, fund που επίσης  ίδρυσε και διαχειρίζεται η Dolphin Capital Partners με κύριους μετόχους στην Fortress, Monarch και Oakhill.

Ο αγοραστής είναι σχήμα που ελέγχεται κατά 83,3% από την Invel και κατά 16,7% η από την Dolphin Capital Partners και απέκτησε το του 85% του ξενοδοχειακού ομίλου από τις Dolphin Capital Investors, Fortress και Monarch. H αποτίμηση συνάγεται από την ανακοίνωση της Dolphin Capital Investors στο χρηματιστήριο του Λονδίνου σύμφωνα με την οποία έλαβε 1,65 εκατομμύρια ευρώ για το δικό της 25%. Ο αγοραστής απέκτησε το 85% του ξενοδοχείου που αντιστοιχεί σε τίμημα 5,6 εκατομμυρίων πλέον υποχρεώσεων. Παράλληλα διακόπηκε ήδη και η συνεργασία με την Hotel Brain η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου

Το Nikki Beach όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας τελούσε υπό πώληση στα πλαίσια του σχεδίου αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας.

Σύμφωνα με την πωλήτρια Dolphin Capital Investors, το Nikki αύξησε φέτος στο οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου την πληρότητά του στο 74% από 61% την ίδια περίοδο του 2017 με το μέσο ημερήσιο έσοδο ανά δωμάτιο (ADR) όμως να υποχωρεί στα 217 ευρώ από 241 ευρώ πέρυσι. Βάσει της συμφωνίας συναλλαγής, η Dolphin Capital Partners θα συνεχίσει τη διαχείριση της επένδυσης με νέο επιτελείο. Το ξενοδοχείο 5 αστέρων διαθέτει 66 δωμάτια και σουίτες, beach club, εστιατόρια, γυμναστήριο και spa και άνοιξε το 2014 ως μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου που λειτουργούσε παλαιότερα ως τουριστική μονάδα. Ο διευθύνων σύμβουλος της μετόχου πλειοψηφίας, της Invel Real Estate Management (που ελέγχει και την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ) Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου σημειώνει ότι πρόθεση της Invel είναι να ενισχύσει την παρουσία της σε τουριστικά ακίνητα. O Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital Partners δηλώνει ότι μαζί με την Invel θα δώσει νέα πνοή στο Nikki Beach Spa.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή