Μυρωδικά και μπαχαρικά που ταιριάζουν στο μοσχάρι

Μυρωδικά και μπαχαρικά που ταιριάζουν στο μοσχάρι

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνδυασμοί μυρωδικών – μπαχαρικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το μοσχάρι κατσαρόλας είναι πάρα πολλοί. 

  • Τα μυρωδικά που του ταιριάζουν είναι η ρίγανη, η δάφνη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, ο μαϊντανός, το σέλινο, ο δυόσμος, η μαντζουράνα, ο άνηθος, ο μάραθος, ο φρέσκος κόλιανδρος.
  • Από τα μπαχαρικά που του ταιριάζουν πολύ είναι το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το κύμινο, οι πάπρικες, τα πιπέρια, η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, κεδροκούκουτσα, ακόμη και το μαχλέπι ή η μαστίχα.

Εμείς σας προτείνουμε ενδεικτικά κάποιους συνδυασμούς, αλλά εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε και να κάνετε τους δικούς σας πειραματισμούς, μέχρι να βρείτε αυτούς που σας αρέσουν.

Αρωματικοί συνδυασμοί απο τη Νενα Ισμυρνογλου:

Για λεμονάτο

  •  Δεντρολίβανο με ρίγανη ή θυμάρι και ξερός χοντροκοπανισμένος κόλιανδρος.
  • Γαρίφαλο με κεδροκούκουτσα, κανέλα και τζίντζερ ή φλούδα πορτοκαλιού. 
  • Φρέσκος κόλιανδρος με μαϊντανό και πράσινο πιπέρι ή πιπέρι Σετσουάν ή ξύσμα λεμονιού.
  • Μαχλέπι με μαστίχα και φρέσκο δυόσμο ή μαντζουράνα.

Για κοκκινιστά

  • Μπαχάρι με δάφνη, μοσχοκάρυδο και μαϊντανό.
  • Ρίγανη, δυόσμος και φλούδα πορτοκαλιού.
  • Δάφνη με μπαχάρι και φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός.
  • Κύμινο με μπαχάρι, δάφνη και μαϊντανό.

Για κρασάτα

  • Μπαχάρι, δάφνη, δεντρολίβανο.
  • Μπαχάρι, δάφνη, κανέλα, γαρίφαλο.
  • Θυμάρι και μαϊντανός.
  • Μαντζουράνα με μοσχοκάρυδο και τζίντζερ.
  • Ρίγανη και φλούδα πορτοκαλιού.

Για σάλτσες αυγολέμονου

  • Μάραθος ή άνηθος, πράσινο πιπέρι.
  • Φρέσκος και ξερός κόλιανδρος, μαϊντανός.
  • Δυόσμος με πράσινο πιπέρι και λίγο καρδάμωμο.
  • Ξύσμα λεμονιού ή νεραντζιού και, αν θέλουμε, ξερός κόλιανδρος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή