3 συμβουλές για κοτόπουλο στην κατσαρόλα

3 συμβουλές για κοτόπουλο στην κατσαρόλα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  1. Το κοτόπουλο που προορίζεται για κατσαρόλα είναι καλό να τεμαχίζεται σε μικρά κομμάτια, για να υπάρχει η μέγιστη δυνατή επιφάνεια απορρόφησης της σάλτσας και να μαγειρευτεί πιο γρήγορα και σωστά. Μάλιστα, έτσι γίνονται συνδυασμοί κομματιών σε κάθε μερίδα και κανείς δεν μένει παραπονεμένος. Ζητάμε, λοιπόν, από τον κρεοπώλη να κόψει το κοτόπουλο σε 8 ή 10 κομμάτια: 2 κομμάτια το κάθε μπούτι, το στήθος στα 2 ή στα 4 + 2 φτερούγες και ο λαιμός. Εναλλακτικά, αγοράζουμε τα αντίστοιχα συσκευασμένα κομμάτια από το σούπερ μάρκετ ή ακόμη και ολόκληρο κοτόπουλο και ζητάμε να μας το κόψουν καταπώς θέλουμε. Για 4 άτομα παίρνουμε 1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό.

     

  2. Για κατσαρόλα προτιμάμε κομμάτια με κόκαλο, για περισσότερη νοστιμιά. Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να μαγειρέψουμε και φιλέτα από στήθος ή μπούτι, που όμως χρειάζονται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος (ιδιαίτερα το στήθος) και λιγότερα υγρά.

     

  3. Ιδανικό σκεύος είναι μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ ή ταβάς), που χωράει τα κομμάτια σε μία στρώση, για να έχουμε τον πλήρη οπτικό έλεγχο και να μαγειρευτούν πιο σωστά, με χοντρό, βαρύ πυθμένα, που διαχέει τη θερμότητα ομοιόμορφα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή