Ο τυφώνας Γιούτου έπληξε τις Φιλιππίνες -Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι από τις εστίες τους

Ο τυφώνας Γιούτου έπληξε τις Φιλιππίνες -Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι από τις εστίες τους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τυφώνας Γιούτου έπληξε τις Φιλιππίνες καταστρέφοντας στέγες, κόβοντας δέντρα στα δύο και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ανακοίνωσε η υπηρεσία διάσωσης της χώρας.

Ο τυφώνας, που ακολούθησε πορεία πιο νότια από τον τυφώνα Μάνγκουτ εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι τον προηγούμενο μήνα, προκάλεσε σφοδρές καταιγίδες στο Λουσόν, το πιο πολυπληθές νησί του αρχιπελάγους.

Ο τυφώνας Γιούτου έπληξε τις Φιλιππίνες -Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι από τις εστίες τους-1

Ο Γιούτου έφτασε στις Φιλιππίνες τα ξημερώματα, συνοδευόμενος από ανέμους που έφταναν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα και καταιγίδες ταχύτητας έως και 210 χιλιομέτρων την ώρα.

Τα σωστικά συνεργία εκτιμούν τις ζημιές που έχουν σημειωθεί.

Ο τυφώνας Γιούτου έπληξε τις Φιλιππίνες -Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι από τις εστίες τους-2

«Βλέπουμε κλαδιά στους δρόμους, όμως οι πλημμύρες είναι αυτές που καταστρέφουν τα σπίτια εδώ», δήλωσε η Κάρολαϊν Χαγκ, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού που έχει μεταβεί στην επαρχία Νουέβα Βιζκάγια. «Οι άνθρωποι χρειάζεται να σωθούν».

Σχεδόν 10.000 άνθρωποι που ζούσαν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους πριν την άφιξη του τυφώνα εξαιτίας του κινδύνου να σημειωθούν πλημμύρες. Οι άνεμοι κατέστρεψαν σπίτια, στέγες και πυλώνες του ηλεκτρικού, ενώ ξερίζωσαν και δέντρα.

Ο τυφώνας Γιούτου έπληξε τις Φιλιππίνες -Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι από τις εστίες τους-3

Αξιωματούχοι της υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών υπογράμμισαν ότι ο Γιούτου ήταν λιγότερο ισχυρός από τον Μάνγκουτ, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων, κυρίως εξαιτίας κατολισθήσεων, στην επαρχία Ιτονγκόν.

Οι Φιλιππίνες πλήττονται κάθε χρόνο από περίπου είκοσι τυφώνες, που προκαλούν εκατοντάδες θύματα και επιδεινώνουν τη φτώχεια που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο τυφώνας Γιούτου έπληξε τις Φιλιππίνες -Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι από τις εστίες τους-4
Ο τυφώνας Γιούτου έπληξε τις Φιλιππίνες -Απομακρύνθηκαν χιλιάδες κάτοικοι από τις εστίες τους-5

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή