Ανθρωποκτονία 23χρονου στα Εξάρχεια: Οικονομικές διαφορές για ναρκωτικά το κίνητρο

Ανθρωποκτονία 23χρονου στα Εξάρχεια: Οικονομικές διαφορές για ναρκωτικά το κίνητρο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξιχνίαση δολοφονίας που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στην περιοχή των Εξαρχείων προχώρησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, το θύμα, ηλικίας 23 ετών ευρισκόμενο ως θαμώνας σε εξωτερικό χώρο καφετέριας στην Πλατεία Εξαρχείων, δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα, που τον έπληξαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα με μαχαίρι.

Όπως εκτιμούν οι αρχές, αίτια της πράξης των δραστών προσδιορίζονται σε οικονομικές διαφορές, από αγοραπωλησία ναρκωτικών, που είχαν με το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος φέρεται να χρωστούσε χρήματα σε αλλοδαπό «ντίλερ». Εκείνος με τη σειρά του είχε πωλήσει το χρέος του 23χρονου σε άλλον αλλοδαπό, ο οποίος είχε αναλάβει να εισπράξει το ποσό το οποίο εκτιμάται στις 3.000-4.000 ευρώ.

Μάλιστα, εκείνος φέρεται να είχε ζητήσει επανειλημμένως τα χρήματα από το θύμα, το οποίο αρνιόταν να του τα επιστρέψει. Ετσι, είχε δοθεί το ραντεβού προκειμένου να γίνει συζήτηση με το θύμα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους πραγματοποιήθηκε η συμπλοκή απτέλεσμα της οποίας ήταν ο θανάσιμος ταυματισμός του 23χρονου.

Επειτα από την έρευνα που διενεργήθηκε, εξακριβώθηκε ότι δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 34 ετών.

Το διάστημα που μεσολάβησε οι αρχές συγκέντρωσαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο ύποπτοι.

Όπως προκύπτει αμφότεροι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ο μεν πρώτος πιθανολογείται πως βρίσκεται στην Αλβανία ο δε έτερος που φέρει και το ψευδώνυμο «Ουκρανός», εικάζεται πως βρίσκεται στην Ουκρανία ή στην Πολωνία.

Τέλος, σημειώνεται πως η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, η υπόθεση παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση ενώ σε βάρος των κατηγορουμένων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τα οποία, μάλιστα, θα κοινοποιηθούν στις διωκτικές αρχές των χωρών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή