Bella ciao: Από αντιστασιακός ύμνος, παγκόσμιο dance χιτ (βίντεο)

Bella ciao: Από αντιστασιακός ύμνος, παγκόσμιο dance χιτ (βίντεο)

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Bella Ciao, το ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και εν συνεχεία ύμνος της ευρωπαϊκής αριστεράς, γνωρίζει νέες δόξες. Το κοινό της διάσημης σειράς La casa de papel (Η τέλεια ληστεία), θυμήθηκε – ή πρωτοάκουσε – το εμβληματικό τραγούδι στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, όταν δύο από τους πρωταγωνιστές – ο Καθηγητής με τον Μπερλίν – τραγουδούν μαζί στη μεγάλη τραπεζαρία της έπαυλης το «Bella Ciao».

Το Bella Ciao ντύνει μουσικά πολλές σκηνές στην πιο δημοφιλή μη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix, και ήταν θέμα χρόνου να ξαναγίνει επιττυχία, αλλά πιο… σύγχρονη.

Το τραγούδι διασκευάστηκε σε dance remix από τον HUGEL και αυτή τη στιγμή, ειδικά το βίντεο με τους στίχους, έχει στο youtube πάνω από 57 εκατομμύρια προβολές, ενώ η dance διασκευή «παίζει» δυνατά στα ραδιόφωνα και στα κλαμπ του κόσμου. 

Το official video – εμπνευσμένο από την υπόθεση της μεγάλης ληστείας με τις μάσκες των Anonymous– έχει μόλις 10 εκατομμύρια views, γεγονός που δείχνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον των τηλεθεατών να μάθουν τους στίχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή