Ο ΔΗΚΤΗΣ (30/10/18)

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα Μπαλαούρα – Πιτσιλή για κατασχέσεις

Επίθεση στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για «την τεχνοκρατική προσέγγιση που έχει και η οποία δεν μπορεί να λάβει υπόψη της τις κοινωνικές ή παραγωγικές ανάγκες» εξαπέλυσε χθες ο κ. Γ. Μπαλαούρας, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σε εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο. Αν και παραδέχθηκε ότι τη θεσμοθέτησή της την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «η ΑΑΔΕ υποκαθιστά την κυβέρνηση στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων, αλλά δεν μπορεί να ελεγχθεί όπως ελέγχεται η κυβέρνηση». Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής «σήκωσε το γάντι» τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ λογοδοτεί δύο φορές ετησίως στη Βουλή σε ειδικές συνεδρίες, ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε με νόημα: «Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει η ΑΑΔΕ και άλλα που μπορεί να κάνει το Κοινοβούλιο». Το τελευταίο είναι άλλωστε αυτό που νομοθετεί.

Το ΣτΕ θα είναι ο τελικός κριτής για τα αναδρομικά

Από μια μελλοντική απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα κρίνει αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων, εξαρτά την τύχη των νέων αγωγών για τα αναδρομικά ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Αναφερόμενος στο θέμα που απασχολεί 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, σε συνέντευξή του στο «Εθνος», δεσμεύεται πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την όποια νέα απόφαση του ΣτΕ για όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή δεν έχουν υποβάλει αίτηση ή αγωγή. Οσο για τη σκοπιμότητα της εφαρμογής για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΕΦΚΑ, υποστήριξε ότι δημιουργήθηκε για να μη συνωστίζονται οι συνταξιούχοι σε ουρές αναμονής…

Δεν πληρώνουν, περιμένουν ρυθμίσεις

Οι συνεχείς ρυθμίσεις οφειλών δημιουργούν στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό, πρώτον, διότι δεν παρέχουν κίνητρα, δεν επιβραβεύονται οι συνεπείς και δεύτερον, διότι τείνει να παγιωθεί η αντίληψη ότι δεν χρειάζεται να πληρώσεις εγκαίρως, καθώς επίκειται κάποια ρύθμιση. Τα παραπάνω επεσήμανε χθες ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ανδρέας Ποττάκης, ενόψει της νέας ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για όσους έχουν αποκλεισθεί από τις διατάξεις του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με επιπλέον δασμούς

Η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου την επιβολή δασμών και στις υπόλοιπες κινεζικές εισαγωγές εάν οι συνομιλίες τον επόμενο μήνα μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ καταλήξουν σε αδιέξοδο, αναφέρει το Bloomberg. Η λίστα θα αφορά προϊόντα στα οποία δεν έχουν επιβληθεί δασμοί μέχρι σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φθάνει σε αξία τα 57 δισ. δολάρια. Η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για ένα τέτοιο σενάριο εάν η συνάντηση του Τραμπ με τον Σι δεν αποφέρει αποτέλεσμα στο περιθώριο της συνόδου του G20 στο Μπουένος Αϊρες τον Νοέμβριο.

Με άνοδο 6,75% ξεκίνησε η Energean στο Τελ Αβίβ

Πρεμιέρα με άνοδο 6,75% έκανε χθες ο τίτλος της ελληνικής πετρελαϊκής εταιρείας Energean στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, ενώ σημαντικά κέρδη άνω του 5% κατέγραψε η μετοχή της και στον δείκτη FTSE 250 του Λονδίνου, στον οποίο έχει ενταχθεί από τον περασμένο Μάρτιο σημειώνοντας κέρδη 48% μέσα σε επτά μήνες. Οπως ενημέρωσε στο πλαίσιο της σχετικής πανηγυρικής εκδήλωσης στο Τελ Αβίβ ο Μαθιός Ρήγας (φωτ.), διευθύνων σύμβουλος της Energean, το σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν στην ισραηλινή ΑΟΖ προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, ο οποίος προβλέπει έναρξη εφοδιασμού της ισραηλινής αγοράς με φυσικό αέριο στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Στην τελετή για την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής παρευρέθηκε ο Yuval Steinitz, υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ, ο οποίος χαρακτήρισε την είσοδο της Energean στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ σημαντική εξέλιξη και θετικό μήνυμα για την ανάδειξη του Ισραήλ ως σημαντικού παίκτη στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή