Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Ανησυχία για την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας

Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Ανησυχία για την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε σε βάθος επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό και των περαιτέρω προοπτικών της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για την επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Επιπλέον συζήτησαν για το περιβάλλον ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας.

O κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην περιοχή και επανέλαβε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά από όλους, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συνδέονται με την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή