ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Mαζί με τη Νάντια Μπενετάτου, συνοδό-αρχηγό κρουαζιέρας του ταξιδιωτικού γραφείου Cruiseway Travel, επισκεπτόμαστε τρεις διαφορετικές χώρες σε 8 ημέρες.

Για μένα η κρουαζιέρα είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλεις να ταξιδεύεις άνετα. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί περισσότερο και στην Ελλάδα – όποιος έχει πάει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του καταλαβαίνει τι εννοώ.

Το 95% των ανθρώπων που κάνουν κρουαζιέρα ξανακάνουν τον επόμενο χρόνο. Γιατί προσφέρει ξεκούραστες διακοπές χωρίς αλλαγές ξενοδοχείων και πτήσεων. Δεν χάνεις χρόνο και μέσα σε μία εβδομάδα παίρνεις γεύση από 2 ή και 3 διαφορετικές χώρες.

Με το «Costa Diadema» μπορεί κανείς να επισκεφτεί την Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία. Είναι δύσκολο να περιγράψεις το συναίσθημα όταν μετά από κάποιες ώρες εν πλω αντικρίζεις έναν νέο, συναρπαστικό προορισμό. Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα ξεκινάει από τη Σαβόνα της Ιταλίας και το πρώτο μας λιμάνι την επόμενη μέρα είναι η Μασσαλία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, με το μεγάλο λιμάνι, το καλό φαγητό και την πολυπολιτισμική ατμόσφαιρά της. Από εδώ είναι ευκαιρία να δει κανείς και τη γαλλική ύπαιθρο, αφού επισκεπτόμαστε την Εξ-αν-Προβάνς, μια παραδοσιακή πόλη της Προβηγκίας με τοπία που ενέπνευσαν τον Σεζάν να δημιουργήσει τους υπέροχους πίνακές του.

Συνεχίζουμε με τη Βαρκελώνη, την οποία θεωρώ από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Θορυβώδης, με πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη και ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρουσα, προσφέρει στον ταξιδιώτη διαφορετικές εμπειρίες. Μια βόλτα στην τοπική αγορά La Boqueria επιβάλλεται, για να γευτούμε τα διάσημα χαμόν παρέα με τους ντόπιους που κάνουν τα ψώνια της ημέρας.

Τα εντυπωσιακά κτίρια του Gaudi και το διάσημο πάρκο Guell είναι επίσης εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Ο αγαπημένος μου περίπατος στη Βαρκελώνη είναι στη γοτθική συνοικία: να τριγυρίζω στα στενά της, να ανακαλύπτω μικρά μαγαζιά και να δοκιμάζω νόστιμα τάπας.

Την επομένη μέρα είμαστε εν πλω, έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το πλοίο και να επωφεληθούμε από τις παροχές του. Στη Νάπολη επισκεπτόμαστε την Πομπηία και τον Βεζούβιο. Το ηφαίστειο, όσες φορές και να το δει κανείς, προσφέρει ένα θέαμα μαγικό. Τελευταίος σταθμός είναι το λιμάνι της πόλης Civitavecchia, από όπου αναχωρούμε για μια επίσκεψη στην Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη, και για βόλτες στο ιστορικό κέντρο της.

|| Το Cruiseway Travel διοργανώνει ταξίδια με κρουαζιέρες και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Costa Cruises στην Ελλάδα. Η κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο με το πολυτελές «Costa Diadema» διαρκεί 8 ημέρες. Πληροφορίες: cruiseway.gr, τηλ. 210-3259900.
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ