Ιεροσόλυμα: Τόπος προσκυνήματος

Ιεροσόλυμα: Τόπος προσκυνήματος

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Γρηγόριος Μυστακίδης, γενικός διευθυντής του ταξιδιωτικού γραφείου Μυστακίδης Τουρς, μας μεταφέρει την εμπειρία του από την επίσκεψη στους Αγίους Τόπους.

Ο σημαντικότερος τόπος για τους χριστιανούς είναι τα Ιεροσόλυμα, καθώς εκεί έγινε η διδασκαλία, αλλά και τα σωτήρια Πάθη, η Σταύρωση και η Ανάσταση του Χριστού. Το ταξίδι αυτό, εκτός από την ιστορική και θρησκευτική αξία του, θα σας δώσει την ευκαιρία να βιώσετε πνευματική ανάταση, λόγω της επαφής με τα άγια αυτά προσκυνήματα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της άφιξης, ο ταξιδιώτης νιώθει ψυχική ηρεμία, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα της πόλης. Φτάνοντας στον Ναό της Αναστάσεως, τα συναισθήματα συγκίνησης κυριαρχούν: προσκύνημα στην Aγία Αποκαθήλωση, στο σημείο της Σταύρωσης, στον Γολγοθά και στον Πανάγιο Τάφο, απ’ όπου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης παραλαμβάνει το Μ. Σάββατο το Άγιο Φως.

Περιδιαβαίνοντας τα πετρόχτιστα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και σε συνδυασμό με τα επιβλητικά καμπαναριά, τα παραδοσιακά μοναστήρια, τους μιναρέδες των τζαμιών και το Τείχος των Δακρύων, ο επισκέπτης βιώνει το πλέγμα των πολλαπλών θρησκειών και πολιτισμών που συνυπάρχουν ειρηνικά μέσα στην Αγία Γη και έρχεται σε άμεση επαφή με την Ανατολή και τους λαούς της. Στο ταξίδι σας θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε αυθεντική αραβική κουζίνα, καθώς τα γνωστά σε όλους φαλάφελ φτιάχνονται εδώ με τον παραδοσιακό τρόπο. Σε σύγκριση με άλλους προορισμούς, αυτό που κάνει τους Αγίους Τόπους να ξεχωρίζουν είναι το συναίσθημα γαλήνης που απορρέει από κάθε ταξιδιώτη-προσκυνητή μετά το τέλος της εκδρομής.

|| Το ταξιδιωτικό γραφείο Μυστακίδης Τουρς είναι ο παλαιότερος οργανισμός θρησκευτικού τουρισμού, με εξειδίκευση πάνω από 50 χρόνια στους Αγίους Τόπους. Δραστηριοποιείται σε όλους τους θρησκευτικούς και μη προορισμούς, δημιουργώντας πακέτα και οργανωμένες εκδρομές ειδικά διαμορφωμένα με βάση τις προτιμήσεις του κάθε ταξιδιώτη ξεχωριστά. Για περισσότερες πληροφορίες: mistakidistours.gr, τηλ. 210-5248741.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή