Ελλάδα – Κίνα: Η τεχνολογική συνεργασία σημαντική για την στρατηγική ανάπτυξης των δύο χωρών

Ελλάδα – Κίνα: Η τεχνολογική συνεργασία σημαντική για την στρατηγική ανάπτυξης των δύο χωρών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την σημασία της επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας των δύο χωρών για την στρατηγική ανάπτυξης τους, επιβεβαίωσαν σε συνάντησή τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης και η νέα Πρέσβυς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε τη σημασία του υφιστάμενου προγράμματος διμερούς συνεργασίας με την Κίνα που συντονίζει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και εξέφρασε τη θέληση της ελληνικής πλευράς για επέκταση και αναβάθμιση της διμερούς συμφωνίας προς την προώθηση της συνεργασίας ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των δύο χωρών και προέτρεψε την ίδρυση τμημάτων Έρευνας και Ανάπτυξης κινεζικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Την πρόταση υποδέχθηκε η κ. Zhang Qiyue με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών και εξήρε την μέχρι σήμερα συνεργασία σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας όπως η ερευνητική συνεργασία του ΙΤΕ με το Μουσείο του Παλατιού της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο, για την συντήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή