Ο 23χρονος Όρσον Γουέλς δέχεται βροχή ερωτήσεων από δημοσιογράφους, την επομένη της θρυλικής ραδιοφωνικής δραματοποίησης του του κλασικού έργου επιστημονικής φαντασίας του Χ. Τζ. Γουέλς, «Ο Πόλεμος των Κόσμων», στη Νέα Υόρκη, το 1938. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός εξέφρασε τη λύπη του για τον τρόμο και τον πανικό που προκάλεσε σε ορισμένους ακροατές η δραματοποίηση του, οι οποίοι την εξέλαβαν για πραγματική μετάδοση μίας αληθινής εισβολής εξωγήινων από τον Άρη στη Γη. (AP Photo/Charles Kenneth Lucas)


Οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών γιορτάζουν το Χαλοουίν, με τα παιδία να έχουν τον πρώτο λόγο στην αγαπημένη αυτή γιορτή, φορώντας «τρομαχτικές» ενδυμασίες και γυρνώντας από σπίτι σε σπίτι με σκόπο να τρομάξουν όσους δεν είναι διατεθειμένοι να τους προσφέρουν «κέρασμα». Εδώ, ενάς φακός ευρείας γωνίας έχει καταγράψει το πανδαιμόνιο που δημιουργούν τα παιδιά το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, σε κάποια άγνωστη τοποθεσία των ΗΠΑ, το 1966. (AP Photo)


Η Λέστερ Σκουέαρ του Λονδίνου θυμίζει «κρανίου τόπο» μετά από μία από τις δεκάδες αεροεπιδρομές της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον της βρετανικής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1940. (AP Photo)


Ανήμερα του Χαλοουίν και μπροστά σε χιλιάδες ενθουσιώδεις υποστηρικτές του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων, Φραγκλίνος Ρούζβελτ, δίνει την τελευταία ομιλία της προεκλογικής του καμπάνιας, στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, στη Νέα Υόρκη, το 1936. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ