Τα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη της Ελλάδας σύντομα θα «σώζονται» από τη διάλυση δια νόμου

Τα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη της Ελλάδας σύντομα θα «σώζονται» από τη διάλυση δια νόμου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οριστικοποίηση των λεπτομερειών για τη διάσωση των ξύλινων παραδοσιακών σκαφών συζητήθηκε σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, εκπρόσωποι από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Μιχάλης Μυτιληνάκης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον».

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τη βούλησή τους για τη διάσωση των ξύλινων παραδοσιακών σκαφών, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκαν να κινητοποιηθούν άμεσα ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται.

Από την πλευρά του, ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και η Υπουργική Απόφαση που ήταν απαραίτητες για να μπορούν μέσα από το Μέτρο 6.1.10 οι δικαιούχοι αλιείς να επιλέξουν τη διάσωση, αντί της διάλυσης του αλιευτικού τους σκάφους. 

Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Πολιτισμού και να κηρυχθεί «παραδοσιακό», ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας μπορεί να συμβάλει στη μεταφορά του σε λιμάνι ή άλλη παράκτια περιοχή, ως έκθεμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή