Ζάεφ: Στα μέσα Ιανουαρίου η επικύρωση

Ζάεφ: Στα μέσα Ιανουαρίου η επικύρωση

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκαταρκτική έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ να μην υπογράψει τους ψηφισμένους από τη Βουλή νόμους για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα και τη συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε χθες ο γενικός εισαγγελέας των Σκοπίων. Σημειώνεται ότι και οι δύο νόμοι τελικά προχώρησαν με καθυστέρηση, καθώς η έλλειψη υπογραφής από τον πρόεδρο δεν δημιουργεί συνταγματικό κώλυμα, απλώς καθυστερεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Oπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, ο γενικός εισαγγελέας των Σκοπίων προχώρησε στη σχετική εντολή έναρξης προκαταρκτικής έρευνας, έπειτα από δύο ανώνυμες καταγγελίες πολιτών.

Εν τω μεταξύ, χθες ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είπε ότι, κατά την εκτίμησή του, η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου.

«Τα χρονοδιαγράμματα είναι ξεκάθαρα ορισμένα από τους κανόνες της διαδικασίας και όλες οι συζητήσεις βρίσκονται μέσα σε αυτά, οπότε μπορούμε να σχεδιάζουμε για ημερομηνίες προς το δεύτερο ήμισυ του Ιανουαρίου», είπε ο κ. Ζάεφ σε δημοσιογράφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή