Το Velocity.Partners επενδύει 300.000 ευρώ στη Loceye

Το Velocity.Partners επενδύει 300.000 ευρώ στη Loceye

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χρηματοδότησή της, ύψους 300.000 ευρώ, από το επενδυτικό σχήμα Velocity.Partners ανακοίνωσε η ελληνική νεοφυής εταιρεία Loceye. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες media, σε online καταστήματα, αλλά και σε επαγγελματίες marketing, να κάνουν online eye tracking έρευνες με σκοπό να καταλάβουν σε ποιο στοιχείο και σημείο της ιστοσελίδας εστιάζει το βλέμμα του ο επισκέπτης κατά τη διάρκεια περιήγησής του σε αυτήν.

Ενα από τα προβλήματα στη σχεδίαση και κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή ψηφιακής εφαρμογής ή διαφημίσεις σε banners (ψηφιακά και μη) είναι να εντοπιστεί το πού εστιάζει το βλέμμα του ο επισκέπτης, αλλά και πότε το βλέμμα του απλώς αγνοεί ένα στοιχείο στην οθόνη είτε λόγω σχεδιασμού είτε άλλων παραγόντων. Επομένως, με τη λύση που παρέχει μέσω της πλατφόρμας της, η Loceye δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν δημιουργήσει κάτι από τα προαναφερθέντα να διενεργήσουν έρευνες σε χιλιάδες χρήστες με επιλεγμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, οι έρευνες αυτές θα πραγματοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το κόστος αναμένεται να είναι χαμηλό. Μάλιστα, σύμφωνα με μέλη της ομάδας της εταιρείας, η καινοτομία της λύσης αυτής είναι η καταγραφή του σημείου στο οποίο εστιάζει ο χρήστης. Αντίθετα, μέχρι στιγμής η καταγραφή της συμπεριφοράς των χρηστών περιοριζόταν σε online λύσεις που αφορούσαν τα κλικ των χρηστών ή την κίνηση του mouse.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας, Κωνσταντίνος Αλέξογλου, αυτή η επένδυση θα επιτρέψει στη Loceye να διευρύνει την ομάδα της, ενώ παράλληλα η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε πιλοτικές δοκιμές από εταιρείες. Στη χρηματοδότηση συμμετέχει και ως ιδιώτης επενδυτής ο κ. Δημ. Κουρτέσης, επιχειρηματίας και startup coach στη θερμοκοιτίδα του OK!Thess.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή