Συγχώνευση με παζάρια στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Συγχώνευση με παζάρια στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει νέα πανεπιστημιακά τμήματα στην περιοχή του, την Κοζάνη. Αυτό κατήγγειλε ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Γκανάτσιος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, όπου παραβρέθηκε για να ενημερώσει για τις εξελίξεις όσον αφορά τη συγχώνευση του Ιδρύματός του με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε χθες στην «Κ» ο κ. Γκανάτσιος, «βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάρτιο μας έπαιρνε τηλέφωνο και μας έλεγε εντάξει θα σας δώσω 13-14 τμήματα». Ο λόγος είναι ότι η πρόταση του υπουργείου Παιδείας είναι από τα 19 τμήματα που διαθέτουν σήμερα το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο αριθμός να μειωθεί σε δέκα. Η δέσμευση του βουλευτή έγινε για να εξασφαλιστεί η συναίνεση των δύο ΑΕΙ. Οπως δήλωσε ο κ. Γκανάτσιος, σήμερα υπάρχει σύγκλιση ανάμεσα στα δύο ΑΕΙ, ότι το νέο ίδρυμα που θα προκύψει από τη συγχώνευσή τους να έχει περί τα 25 τμήματα. Βέβαια, υπάρχουν ενστάσεις ως προς την πρόταση του υπουργείου για τη σύνθεση της πρώτης ηγεσίας –διοικούσας επιτροπής– του νέου ιδρύματος. Προτείνεται τα 15 μέλη να οριστούν ισομερώς από το υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, εάν υπάρχει στόχος το νέο ΑΕΙ να συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων για τα ΑΕΙ το 2019. Ο κ. Γκανάτσιος δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή· «αν χρειαστεί κάποια στιγμή θα πούμε και ονόματα», είπε.

Για το θέμα η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., κ. Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και δήλωσε ότι «έχουμε από την πρώτη στιγμή εκφράσει τις σοβαρές αντιρρήσεις μας για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι αποκαλύψεις του πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας επιβεβαιώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο: μικροπολιτικά παζάρια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αποτελούν την περιβόητη διαδικασία αναδιάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας».

Τέλος, χθες το υπουργείο Παιδείας έστειλε στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης για επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή το σχέδιο νόμου για την απορρόφηση των τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος από το Παν. Θεσσαλίας, το ΕΚΠΑ και το Γεωπονικό Παν. Αθηνών. Στόχος είναι το ν/σ να ψηφισθεί εντός του Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή