Δώνης: Ψηλά το κεφάλι, έχουμε δυνατότητες

Δώνης: Ψηλά το κεφάλι, έχουμε δυνατότητες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση ανασύνταξης ηθικού επιχειρείται στον Παναθηναϊκό, με στόχο τα απόνερα της ήττας από τον ΠΑΟΚ να μην «πνίξουν» τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νεαρών, κατά βάση, παικτών της ομάδας. Αυτή ήταν, άλλωστε, η πρώτη ήττα για τους «πράσινους» έπειτα από οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, επίτευγμα που μόνο οι υπερβολικά αισιόδοξοι θα περίμεναν στο ξεκίνημα της περιόδου, με βάση τους μεταγραφικούς περιορισμούς, το πολύ χαμηλό μπάτζετ και την αποδόμηση σε μεγάλο βαθμό της ομάδας. Ηταν μία ήττα που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν, όπως δήλωσαν ρεαλιστικά οι Χρήστος Δώνης και Σωκράτης Διούδης, χωρίς τα λόγια αυτά να μεταφράζονται σε ηττοπάθεια. Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμα, τα πολύ δύσκολα τώρα αρχίζουν με τα απανωτά ντέρμπι στο πρωτάθλημα και είναι πολύ σημαντικό να κρατηθεί ακμαίο το ηθικό των νέων παιδιών που τώρα χτίζουν με εμπειρίες το επαγγελματικό τους μέλλον.

«Ψηλά το κεφάλι. Ολοι μας ξέρουμε ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες» ήταν το μήνυμα που πέρασε προς τους παίκτες του ο Γιώργος Δώνης μετά το ντέρμπι της Τούμπας, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι με σωστή διαχείριση, μια ήττα μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο μάθημα για όλους. Ο 49χρονος τεχνικός μίλησε κατ’ ιδίαν με αρκετούς παίκτες του, κίνηση που έκανε και ο Νίκος Νταμπίζας, με επίκεντρο κυρίως τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που είναι άμαθοι ακόμα σε τέτοιες καταστάσεις. Ανάλογο μήνυμα έστειλε και η ΠΑΕ με μια ανάρτησή της στο Ιnstagram: «Get up, Stand up, never give up» ήταν η αναφορά της, δηλαδή «Σήκω πάνω, στάσου όρθιος και ποτέ μην παραδίνεσαι», με φόντο τη φωτογραφία από την εκπληκτική απόκρουση του Διούδη στην κεφαλιά του Πρίγιοβιτς.

Αντίστοιχες αναφορές έκαναν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αρκετοί ποδοσφαιριστές. «Ψηλά το κεφάλι. Συνεχίζουμε» έγραψε ο Κουρμπέλης, «Θα προτιμούσα ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην επιστροφή μου. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά» ήταν η αναφορά του Μουνιέ μετά την επανεμφάνισή του από την 1η Σεπτεμβρίου λόγω τραυματισμού. «Ποτέ δεν τα παρατάμε. Εστιάζουμε στο επόμενο παιχνίδι» συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Κουλιμπαλί. Ο προφανής στόχος όλων είναι να μην τσαλακωθεί η ψυχολογία των πιο άπειρων παικτών ενόψει ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή